În timpul summitului din iulie, statele au semnat un plan de introducere comună a tehnologiilor destinate ”vânătorii” de mine și de submarine, potrivit unui comunicat de presă emis în octombrie.
„Utilizarea sistemelor fără pilot este o descoperire care poate schimba drastic tehnica marină”, se spune în comunicatul de presă. „Lucrând alături de sistemele navale tradiționale, aceste sisteme fără pilot vor spori atât transparentizarea situației marine, cât și controlul asupra mărilor”.
Deși nu se oferă detalii, anunţul NATO deschide în mod evident posibilitatea ca dezvoltarea unor dorne subacvatice și de suprafață să fie și mai profitabilă pentru companiile care participă la acest lucru, deoarece arată că Alianța caută sisteme comune și compatibile.
Acest lucru înseamnă că dronele dezvoltate în comun pot concura pentru piețele a 13 state participante la proiect. Țările care participă la acest acord sunt Belgia, Danemarca, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania, Turcia, Regatul Unit și Statele Unite.
Acest acord este o dovadă suplimentară a gradului în care Alianța percepe amenințarea din partea submarinelor rusești.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News