„Nu voi specula dincolo de faptul că NATO este mereu dispusă să apere, să protejeze şi să reacţioneze la orice fel de tip de atac împotriva unei ţări aliate", a declarat Stoltenberg pentru presă, la sosirea sa la summitul extraordinar NATO la care liderii alianţei vor discuta criza din Ucraina.
Războiul Rusiei împotriva Ucrainei
Amintim că pe data de 24 februarie 2022 Federația Rusă a lansat un atac de proporții, fără precedent după cel de-al Doilea Război Mondial, împotriva Ucrainei, într-o operațiune militară care, potrivit rușilor, are ca scop demilitarizarea și „denazificarea” Ucrainei.
Rusia a generat astfel o criză de securitate de proporții în Europa.
Blitzkrieg-ul rus în Ucraina a eșuat însă în fața rezistenței impecabile ale ucrainenilor. După doar câteva zile era clar că Ucraina nu va capitula iar pierderile rușilor deveneau din ce în ce mai mari.
În momentul de față forțele ruse de ocupație sunt la un pas să își consolideze controlul asupra sud-estului Ucrainei prin cucerirea Mariupolului, port la Marea Azov și oraș supus unui asediu și atrocități nemaiîntâlnite din 1945 încoace. Preluarea ulterioară a Odesei ar rupe complet accesul Ucrainei la Marea Neagră.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News