Musk trimite Israelului echipamente importante într-un eventual război cu Hezbollah

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a anunțat că statul evreu a fost de acord să părăsească zona.

Ministrul israelian al Comunicațiilor, Shlomo Karhi, a anunțat recent că zeci de sisteme de comunicații prin satelit Starlink au ajuns în teritoriile ocupate de Israel. Aceste dispozitive vor fi instalate în birourile locale ale guvernului israelian, spitale și centre de urgență din nordul teritoriilor ocupate în zilele următoare.

Starlink, care este deținut de Elon Musk, este cunoscut pentru furnizarea de conexiuni la internet de mare viteză prin sateliți pe orbită joasă, ceea ce îl face crucial pentru menținerea rețelelor de comunicații în situații de criză.

Dezbaterea despre utilizarea Starlink în teritoriile palestiniene a apărut pentru prima dată în octombrie 2023, când Musk a anunțat posibilitatea de a furniza servicii de internet în Fâșia Gaza. Acest anunț a provocat reacții aprinse din partea oficialilor israelieni, în special a ministrului Karhi, care a amenințat apoi că Israelul va lua toate măsurile pentru a preveni acest lucru.

În ciuda dezacordurilor inițiale, oficialii israelieni au contactat ulterior Starlink, iar Karhi a aprobat în cele din urmă utilizarea limitată a Starlink în Fâșia Gaza, în timp ce o utilizare mai largă a sistemului este planificată în teritoriile ocupate. Această schimbare de strategie este legată de eforturile autorităților israeliene de a asigura sisteme de comunicații fiabile în cazul unui conflict regional, în special cu Libanul, unde infrastructura electrică și energetică ar putea fi o țintă majoră.

Starlink și-a dovedit deja valoarea în conflictele militare, de exemplu în Ucraina, unde a fost folosit în rândul unităților militare. În Israel, desfășurarea sa ar putea fi crucială pentru menținerea canalelor de comunicare în cazul unui război regional total, permițând autorităților israeliene să mențină controlul și coordonarea în situații de criză.

 

Condiția lui Netanyahu cu privire la retragerea din Coridorul Philadelphia: „Trebuie să devină impermeabil”

 

Israelul este „deschis” să ia în considerare retragerea de pe Coridorul Philadelphia dacă cineva poate asigura că nu va fi posibil ca Hamas să se rearmeze prin tunelurile sale, iar condițiile pentru încetarea permanentă a focului trebuie să includă această garanție.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a spus acest lucru în cadrul unei conferințe adresate presei străine, în aceleași ore în care Matthew Miller, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, a reiterat că Israelul a fost de acord să se retragă din zonele dens populate ale Fâșiei Gaza, inclusiv din Philadelphia.

„Aduceți-mi pe cineva care să ne demonstreze, nu pe hârtie, ci pe teren, zi de zi, capacitatea de a preveni ceea ce s-a întâmplat până acum și suntem deschiși să luăm în considerare retragerea”, au fost cuvintele lui Netanyahu, care a adăugat: „Condițiile necesare pentru o încetare permanentă a focului trebuie să includă o situație în care coridorul nu poate fi penetrat”.

 

Cinci palestinieni au murit într-un atac israelian în Cisiordania, a raportat Semiluna Roșie

 

„Cinci persoane au fost ucise și altele grav rănite într-un atac asupra unei mașini în Tubas”, a declarat Semiluna Roșie Palestiniană într-un comunicat.

Armata israeliană a raportat că a efectuat „trei lovituri direcționate împotriva teroriștilor înarmați care reprezentau o amenințare” pentru trupele sale în zona Tubas.

Martorii au declarat pentru AFP că soldații israelieni au luat cu asalt tabăra de refugiați Fara de lângă Tubas și s-au auzit explozii.

În Cisiordania, unde trăiesc 2,7 milioane de palestinieni și aproximativ jumătate de milion de evrei, armata israeliană efectuează de mult timp raiduri, pe care le-a intensificat semnificativ după atacul terorist din octombrie trecut al mișcării palestiniene Hamas din Fâșia Gaza. Israel.

Cea mai recentă operațiune israeliană din Cisiordania a început săptămâna trecută și este una dintre cele mai extinse din ultimele luni. Duminică, trei polițiști israelieni au murit în apropierea orașului Hebron.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel