Publicitate
Forțele navale americane au confiscat arme timp de ani de zile, despre care cel mai probabil provin din Iran și erau destinate luptătorilor sprijiniți de Iran în Yemen. Muniția era transportată, de obicei, pe nave de pescuit.
Comandamentul Central al SUA, responsabil pentru operațiunile militare din Orientul Mijlociu, a declarat că aproximativ 1,1 milioane de cartușe de calibrul 7,62 mm au fost trimise în Ucraina. Acestea au fost inițial capturate de forțele navale americane în decembrie 2022 și au fost transferate de la Garda Revoluționară Iraniană către forțele Houthi din Yemen.
"Statele Unite se angajează să colaboreze cu aliații și partenerii noștri pentru a contracara fluxul de ajutor letal iranian în regiune prin toate mijloacele legale, inclusiv sancțiunile SUA și ONU și prin interdicții", se arată în declarația Comandamentului Central.
Este puțin probabil ca muniția să facă o diferență majoră pe câmpul de luptă, într-un moment în care armele cu rază lungă și sistemele de apărare aeriană sunt prioritare pe lista Ucrainei.
De asemenea, este puțin probabil ca munițiile confiscate care sunt transferate să atenueze preocupările legate de fluxul continuu de arme vestice către Kiev.
Cum să le trimiți legal la Kiev?
Așa cum a relatat și CNN, oficialii Departamentului de Justiție și Apărare al SUA lucrează pentru a găsi o modalitate legală de a trimite arme în Ucraina, care ar implica autoritățile civile americane de confiscare.
Ministerul Justiției a anunțat în iulie anul acesta că solicită confiscarea a peste 9.000 de puști, 284 de mitraliere, 194 de lansatoare de rachete și a peste 70 de rachete ghidate antitanc confiscate de la Marina iraniană.
Congresul nu a inclus fonduri noi pentru Ucraina în proiectul de lege privind cheltuielile SUA, adoptat sâmbătă pentru a menține guvernul federal deschis, subliniind reticența tot mai mare a unor republicani de a furniza finanțare pentru Kiev.
Anul trecut, Marina Regală a Marii Britanii a declarat că una dintre navele sale de război a confiscat arme iraniene, inclusiv rachete sol-aer și motoare pentru rachete de croazieră, de la contrabandiștii din apele internaționale din sudul Iranului.
Mișcarea Houthi din Yemen s-a luptat cu o coaliție condusă de Arabia Saudită din 2015 într-un conflict care a ucis sute de mii și a lăsat 80% din populație dependentă de ajutor.
Statele Unite au exercitat presiuni asupra aliatului lor, Arabia Saudită, pentru a pune capăt războiului și au legat o parte din sprijinul lor militar pentru regat de încetarea implicării sale în Yemen.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News