Mult lăudatul tanc rusesc T-90M Proryv continuă seria dezastrelor pe frontul din Ucraina (Foto/Video): Armata rusă a înregistrat pierderea cu numărul 100

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Un alt tanc rusesc T-90M este avariat pe linia frontului din Ucraina. Sursa foto: mil.in.ua.
Un alt tanc rusesc T-90M este avariat pe linia frontului din Ucraina. Sursa foto: mil.in.ua.

Armata rusă a pierdut al 100-lea cel mai modern tanc T-90M. Cercetarea respectivă a fost făcută de un analist OSINT al portalului Oryx. Conform informațiilor disponibile publicului, analistul a reușit să numere 100 de tancuri T-90M distruse și avariate, folosind fotografiile și înregistrările video disponibile pe reţele de socializare. Această listă include, de asemenea, vehicule care au fost capturate de forțele armate ucrainene și abandonate de militarii ruşi pe câmpul de luptă fără să fi suferit daune serioase.

 

Pe frontul din Ucraina, cel mai modern tanc rusesc produs în serie, care participă la ostilități, este T-90M "Proryv/Breakthrough". Tancul T-90, în versiunea T-90M Proryv rămâne cel mai modern tanc utilizat de infanteria mecanizată rusă.

Trebuie menționat faptul că propaganda rusă poziționează tancul T-90M ca un rival redutabil al noilor versiuni modernizate ale tancurilor occidentale, inclusiv tancurile americane M1A2 Sep V3, germanele Leopard 2A7 și britanice Challenger 3.

Tancul T-90M în sine este o versiune îmbunătățita a tancului T-90/A, care are protecție suplimentară, noi sisteme de control și un motor și o transmisie modernizate. Blindatele T-90M sunt modernizate pe baza tancurilor T-90 și T-90A care au fost în serviciul armatei ruse începând cu anii 1990.

Trebuie remarcat faptul că, printre celelalte tancuri utilizate de armata rusă pe frontul din Ucraina, pierderile de T-90M sunt destul de mici, dar dacă luăm în considerare pierderile vehiculelor modernizate, aceste pierderi sunt printre cele mai mari.

Youtube video image

Anterior, publicaţia ucraineană Militarnyi a raportat că, la începutul lunii iulie, operatorii ucraineni de drone au lovit un T-90M rusesc prin simpla aruncare a unei mine antitanc TM-62 asupra acestuia, în urma utilizării unei drone de tip FPV.

De asemenea, un alt tanc T-90M a fost lovit de armata ucraineană cu un proiectil de artilerie BONUS de 155 mm. La momentul respectiv, s-a raportat că tancul a fost lovit la 8 kilometri de linia frontului. După ce a fost lovit, tancul a început să ardă, devenind inoperabil.

BONUS este o muniție cu dispersie de precizie franco-suedeză dezvoltată în comun de Nexter și Bofors pentru distrugerea vehiculelor blindate.

Proiectilul de calibru 155 mm conține două submuniții cu dispersie autonomă care localizează ținta folosind senzori pasivi în infraroșu și un telemetru laser.

Ambele muniții cu dispersie sunt echipate cu un focos sub forma unui miez puternic exploziv care, la detonare, poate penetra un blindaj cu o grosime de până la 130 mm.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel