„La începutul lunii martie, comanda Legiunii Străine Franceze a determinat componența unui grup tactic la nivel de batalion de aproximativ 1.500 de oameni. Se presupune că în aprilie grupul va fi pus în alertă totală pentru transferul operațional pe câmpurile de luptă ucrainene”, a dezvăluit Zaharova constatările agenților ruși, potrivit serverului business-gazeta.ru.
Ea a adăugat că Kievul are probleme tot mai mari din cauza lipsei personalului militar.
La sfârșitul lunii februarie, președintele francez Emmanuel Macron nu a exclus posibilitatea trimiterii de trupe în Ucraina. Câteva zile mai târziu, șeful informațiilor externe ruse (SVR) Serghei Narîșkin a declarat că Franța deja „pregătește personal de luptă pentru a fi trimis la Kiev”. În prima fază, potrivit lui Narîșkin, ar trebui să fie în jur de 2.000 de soldați.
În acest context, serverul a amintit că, potrivit Rusiei, „mercenarii francezi” luptă deja de partea Ucrainei. Moscova a anunțat în ianuarie că a distrus una dintre fortificațiile lor din Harkiv și a cerut Parisului să explice prezența oamenilor săi, a spus serverul. La acel moment, Ministerul rus de Externe l-a convocat pe ambasadorul francez Pierre Lévy.
La acea vreme, Ministerul rus al Apărării a susținut că peste 60 de luptători străini, majoritatea francezi, au fost uciși în atacul aerian. Parisul a negat însă afirmația rusă, spunând că „Franța ajută Ucraina doar cu provizii de echipament militar și pregătire militară”.
Legiunea străină
Legiunea străină franceză este o unitate de elită a forțelor armate franceze.
A fost creată în 1831 ca unitate de voluntari străini, deoarece după Revoluția din iulie 1830, străinilor nu li s-a permis să servească în unitățile regulate ale armatei franceze.
Inițial, Legiunea Străină era menită să protejeze coloniile franceze, participând și la ambele războaie mondiale.
După prăbușirea stăpânirii coloniale franceze, existența Legiunii a fost amenințată, dar a reușit să depășească criza. În anii 1990, unitățile Legiunii Străine au servit în forțele ONU de menținere a păcii în fosta Iugoslavie sau în timpul primului război din Golful Persic (1990–1991).
Membrii Legiunii Străine, cărora nu li se permite să servească sub numele lor real, pot solicita cetățenia franceză după trei ani de serviciu cu „onoare și fidelitate”. Un legionar care a fost rănit în luptă are același privilegiu. Aceasta este în conformitate cu faimosul motto al Legiunii, conform căruia un străin devine „fiu al Franței nu prin sânge primit, ci prin jertfă”.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News