În cadrul unui interviu acordat principalelor agenții de presă rusești, Medvedev a fost întrebat, pe 25.03.2023, dacă se pronunță pentru menținerea serviciului militar obligatoriu sau dacă armata rusă ar trebui să treacă la profesionalizarea integrală a efectivelor. De asemenea, adjunctul secretarului Consiliului de Securitate a fost solicitat să răspundă cum consideră că această problemă a influențat operația militară specială și dacă apreciază că efectivele armatei ar trebui să fie mai mari.
“Voi răspunde pe scurt. În opinia mea, în momentul de față, apărarea cu succes a Patriei noastre se poate face cu ajutorul unei armate mixte, bazate atât pe încorporare, cât și pe angajare prin contract.
În al doilea rând: desigur, acest lucru a influențat operația militară specială (așa cum este numit de Moscova războiul din Ucraina), și chiar în cel mai semnificativ mod, pentru că puterea armatei a fost testată în perioada ostilităților.
În al treilea rând: armata noastră ar trebui să devină mai mare. Și parametri puterii sale ar trebui să se ridice la cel puțin 1,5 milioane de militari”, a precizat Medvedev.
Comentariul autorului: Alături de președintele actual al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, este văzut ca un posibil candidat la alegerile prezidențiale din anul 2024. Bineînțeles că acesta nu va candida împotriva lui Vladimir Putin, ci va fi luat în calcul pentru un tandem la conducerea statului rus. Astfel, așa cum s-a mai întâmplat o dată în trecutul nu prea îndepărtat, Medvedev ar putea deveni președinte, iar Vladimir Putin prim-ministru. O altă variantă ar presupune trecerea actualului șef al statului în funcția de șef al Consiliului de Stat și ocuparea postului de președinte de către Dmitri Medvedev. În sfârșit, a treia posibilitate, care pare și cea mai plauzibilă în prezent, ar însemna realegerea lui Vladimir Putin în funcția de președinte și înființarea pentru Dmitri Medvedev a unei funcții de vicepreședinte al Federației Ruse.
În ultima perioadă, acesta din urmă s-a transformat dintr-un liberal moderat, așa cum era considerat în Occident, într-un personaj dur, cu reacții virulente, în special împotriva SUA, dar și la adresa statelor “neprietenoase” cu regimul de la Moscova. Analiștii politici au apreciat că acesta a devenit “un șoim rusesc”, ținând cont de faptul că “îi ciugulește pe dușmanii Rusiei pe canalul său de Telegram”.
Sursa: militarynews.ru.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News