Moscova a fost vizată de unul dintre cele mai mari atacuri cu drone de până acum

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Autoritățile ruse au anunțat că apărarea antiaeriană a doborât un total de zece drone care se îndreptau spre Moscova miercuri dimineață. Primarul orașului, Serghei Sobianin, a spus că aceasta a fost una dintre cele mai mari încercări de a ataca capitala.

Sobyanin a informat despre prima dronă doborâtă la 02:02 dimineața. „Forțele de apărare aeriană ale Ministerului Apărării din districtul Podolsk au respins un atac al unei drone care zbura spre Moscova. „Potrivit datelor preliminare, nu s-au produs pagube sau pierderi de vieți omenești la locul în care au căzut resturile”, a scris primarul pe Telegram.

În cele din urmă, a publicat un total de șase astfel de postări, ultima la 03:43 dimineața, când a anunțat că numărul total de drone doborâte care se îndreptau spre Moscova a fost de zece.

„Forțele de Apărare Aeriană ale Ministerului Apărării au doborât 10 UAV-uri care zburau spre Moscova în această noapte. Aceasta este una dintre cele mai mari încercări de până acum de a ataca Moscova folosind drone ”, a spus el, adăugând că niciuna dintre drone nu a provocat daune sau victime în regiunea Moscovei.

Vrei să se vorbească mai mult despre brandul tău? Creați o campanie de brand personalizată cu Lista de meniuSfat de la Seznam

Canalul de știri Telegram Baza a relatat și despre atacul cu dronă asupra Moscovei , care a publicat un videoclip cu unul dintre ei fiind doborât. Toate dronele au fost doborâte de ruși peste orașul Podolsk, situat la aproximativ 38 de kilometri sud de Moscova, a relatat ziarul Kommersant.

În ultimele luni, Kievul și-a intensificat atacurile aeriene pe teritoriul Rusiei, dar ei subliniază că o fac pentru a nu distruge infrastructura cheie necesară operațiunii militare. Ucraina afirmă că atacurile sale sunt un răspuns la atacurile continue ale Rusiei asupra teritoriului ucrainean.

 

Rusă este atacată de rachete și drone: un depozit de petrol arde pentru a patra zi în regiunea Rostov

Potrivit Ministerului rus al Apărării, apărarea aeriană a doborât alte 23 de drone deasupra regiunii Bryansk, șase peste Belgorod, trei peste Kaluga și două peste Kursk.

Guvernatorul regiunii Rostov, Vasyl Golubev, a relatat pe canalul său Telegram că în jurul orei 01:00, apărarea antiaeriană a doborât o rachetă în vestul regiunii. „Conform datelor preliminare, nu au existat victime sau distrugeri ca urmare a căderii fragmentelor”, a adăugat el.

Guvernatorul regiunii Belgorod, Vyacheslav Gladkov, a raportat că apărarea antiaeriană a doborât mai multe ținte aeriene peste Belgorod și districtul Belgorod.

Șeful regiunii Bryansk, Oleksandr Bogomaz, declară că 15 vehicule aeriene fără pilot de tip aeronave au fost descoperite și distruse în această noapte deasupra regiunii.

De asemenea, încă arde depozitul de motorină Proletarsk din regiunea Rostov, atacat în noaptea de 18 august de o dronă.

Pe 20 august, serviciile ruse de urgență au raportat că focul nu scade în intensitate, suprafața de ardere a crescut la 10.000 de metri pătrați. Se pare că aseară a explodat încă un rezervor. Potrivit informațiilor prezentate de Unian, în stingere au fost implicate două mașini de pompieri, trei avioane IL-76 și 600 de pompieri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel