Înregistrarea video arată cum echipajul elicopterului urmărește îndeaproape drona, dar se abține să tragă. Acest lucru se datorează probabil faptului că drona zbor deasupra unei zone dens populate.
După cum se poate observa, drona din videoclip are un design aerodinamic convențional. Nu se știe încă dacă piloții ruși au reușit să doboare dronă.
Anterior, forțele ruse au folosit aviația pentru a contracara dronele care intra în spaţiul aerian al Rusiei, acestea fiind lansate de Ucraina ca răspuns la atacurile efectuate de ruşi asupra ucrainenilor.
De exemplu, anul trecut, un elicopter rusesc Mi-28 a interceptat o dronă, aparținând Serviciului de Informații al Apărării din Ucraina, care viza facilitaţi militare din Peninsula Crimeea.
Este demn de remarcat faptul că regiunea Leningrad se află la 800 de kilometri de granița ruso-ucraineană și a fost deja vizată de mai multe ori de atacuri cu avioane fără pilot.
În special, în noaptea de 18 ianuarie 2024, în jurul orei 1:30, infrastructura portuară din Sankt Petersburg a fost atacată de drone de fabricație ucraineană cu o rază de acţiune de peste 1.000 de kilometri.
În acel moment, o dronă necunoscută cu o anvergură a aripilor de 6 metri transportă un focos cu o greutate de 3 kg.
Ulterior, la 21 ianuarie, dronele au atacat rezervoarele de gaz ale terminalului Novatek din portul Ust-Luga, regiunea Leningrad. Ca urmare a atacului, pe teritoriul întreprinderii a izbucnit un incendiu masiv, iar instalația a fost grav avariată.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News