Momentul în care un elicopter de atac AH-64 Apache distruge o dronă a Hezbollah, în timp ce Israelul se pregătește de război lansând un avertisment alarmant

DefenseRomania Team |
Data publicării:

În contextul tensiunilor în creștere din Orientul Mijlociu, au apărut imagini care arată cum un elicopter de atac AH-64 Apache al Forțelor Aeriene Israeliene distruge un UAV al Hezbollah în spațiul aerian de deasupra nordului Israelului.

Drona a fost distrusă imediat după ce a fost interceptata. Aceste imagini sunt prezentate în timp ce oficialii israelieni raportează că „loviturile preventive” executate asupra Libanului au fost efectuate pentru a preveni un atac semnificativ cu rachete al Hezbollah.

De asemenea, IDF a publicat imagini care arată avioane F-35i Adir realimentându-se în spațiul aerian libanez. După cum s-a raportat, în dimineața zilei de duminică, IDF a lansat un atac preventiv asupra țintelor aparținând organizației teroriste Hezbollah, care reprezentau o amenințare iminentă și extinsă la adresa cetățenilor statului Israel.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a anunțat că mii de rachete au fost neutralizate, dintre care unele erau îndreptate spre centrul țării, și a avertizat: „Acesta nu este sfârșitul poveștii”.

Președintele israelian Isaac Herzog, vorbind pentru CBS, a susținut că atacurile „au împiedicat escaladarea către un război major”, în timp ce Hezbollah, susținut de Iran, a declarat că atacul a fost o represalii pentru uciderea comandantului de rang înalt Fuad Shukr în Beirut luna trecută, relatează Express US.

În timp ce Egiptul convoacă negocieri urgente pentru a pune capăt conflictului Israel-Hamas din Gaza, care durează de 10 luni, duminică a fost martora izbucnirii unor lupte intense. Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a declarat că prima fază a fost încheiată și a indicat o pauză pentru a permite avansarea discuțiilor privind încetarea focului, dezvăluind, de asemenea, că o bază de informații militare de lângă Tel Aviv a fost una dintre principalele ținte.

Cu toate acestea, peste 320 de rachete Katiușa au fost lansate către diverse locații din Israel, fiind utilizate un „număr mare” de drone. „Sediile și cazărmile inamice și platformele Iron Dome (de apărare antirachetă)” din Israel au fost printre obiectivele vizate, potrivit facțiunii militante.

În ultimele săptămâni au fost mari temerile că războiul dintre Israel și Hamas din Fâșia Gaza ar putea escalada într-un conflict regional, după ce în urma unui atac al forţelor israeliene a fost ucis un comandant de rang înalt al Hezbollah, iar în urma unei o operațiuni speciale desfăşurate în Iran a fost ucis liderul Hamas Ismail Haniyeh.

Biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu a declarat că acesta și ministrul său al apărării, Yoav Gallant, gestionează ultima operațiune de la cartierul general militar din Tel Aviv. Gallant a declarat o „situație specială pe frontul intern”.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel