Potrivit diplomatului este necesară precizarea care ține de două tipuri de trupe rusești pe teritoriul Republicii Moldova, în regiune – forțele de menținere a păcii și acel Grup operativ al forțelor ruse. Ministrul spune că GOTR-ul este de fapt o reminiscență a Armatei a 14-a a Uniunii Sovietice.
„Și aici această rezoluție la ONU fixează elementul distinctiv între ambele tipuri de forțe rusești și doi: spune foarte clar nevoia de a retrage aceste trupe și muniții. În opinia noastră, aplicațiile militare care au loc în Transnistria, pe teritoriul Republicii Moldova, sunt o provocare și tot timpul vom fi vocali și vehemenți pentru a critica această practică. Lucrăm cu OSCE-ul și cu alte structuri pentru a promova poziția noastră", susține șeful diplomației, potrivit deschide.md care citează Radio Europa Liberă.
Tudor Ulianovschi a mai spus că relația cu Federația Rusă este multidimensională și ea se dezvoltă pe filiera Președinției, pe filiera parlamentară, pe filiera guvernamentală, economică, socială etc. „Noi dorim să avem o relație constructivă, pragmatică, dar și corectă cu Federația Rusă, care să nu afecteze independența, suveranitatea națională a Republicii Moldova", spune oficialul.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News