Misiunile NATO în Marea Neagră sunt continuate de nava franceză Dupuy de Lome

Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit imaginilor surprinse ieri, 7 septembrie, de mai mulți utilizatori Twitter, nava franceză de cercetare electronică Dupuy de Lome (A759) a traversat strâmtoarea Bosfor și a intrat în Marea Neagră.

Potrivit portalului ucrainean ArmyInform, nava are la bord un întreg arsenal de mijloace de monitorizare SIGINT capabile să intercepteze cele mai moderne tipuri de transmisii de date și voce, inclusiv e-mailuri și convorbiri din rețele de telefonie mobilă terestre și satelitare.

 

2. -imagine fara descriere- (nava_3_61631500.jpeg)

 

Aceasta este cea de-a patra misiune a navei în Marea Neagră, unde a intrat pentru prima dată în 2006, revenind ulterior în 2015 și 2019.

Conform Convenției internaționale de la Montreux din 1936, navele militare ale statelor neriverane Mării Negre nu au dreptul să se afle în acvatoriul mări mai mult de 21 de zile. Probabil nava franceză va desfășura misiuni în Marea Neagră până la sfârșitul lunii, participând la activități comune cu state riverane membre și partenere NATO.

De asemenea, planificarea prezenței navei în Marea Neagră în această perioadă este foarte probabil legată de începerea exercițiului strategic rusesc “Caucaz 2020”. Pentru obținerea celor mai bune rezultate, este de așteptat ca misiunile navei să fie concentrate în zona estică a mării și să constea inclusiv în vizitarea unuia din porturile Poti sau Batumi din Georgia.

3. -imagine fara descriere- (nava_2_87853300.jpeg)

Deși până în prezent nu a fost emis niciun comunicat al Ministerul rus al Apărării, privind prezența navei franceze, cu siguranță deplasarea acesteia în apele internaționale ale Mării Negre va fi permanent monitorizată de către o navă din cadrul Flotei Ruse de la Marea Neagră (FRMN). 

Este interesant de urmărit sprijinul aerian asigurat navei în această perioadă de către NATO, precum și dacă nava franceză, care nu are capacitatea de autoapărare, va fi însoțită de o navă de luptă aliată sau parteneră care să-i asigure protecția împotriva unor eventuale provocări agresive ale forțelor ruse. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel