Mircea Geoană demisionează din funcția de secretar general adjunct al NATO și candidează la Președinția României

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO
Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO

Mircea Geoană l-a notificat marți, 3 septembrie, pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, că va demisiona din funcția de secretar general adjunct al Alianței pe 10 septembrie. În acest context, Stoltenberg i-a acceptat demisia, mulțumindu-i pentru serviciul său. Mircea Geoană este primul român care a ocupat această funcție.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a anunțat că demisionează de la Alianța Nord Atlantică începând de săptămâna viitoare. El a precizat că demersul este legat de intenția sa de a candida pentru funcția de președinte al României, transmite Europa Liberă.

Mircea Geoană își va încheia mandatul de secretar general adjunct al NATO pe 10 septembrie. Marți (3 septembrie), Geoană a avut o discuție cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pe care l-a informat despre decizia pe care a luat-o.

„Mircea [Geoană] a servit NATO timp de aproape cinci ani. Accentul său pe tehnologie și pe provocările de securitate emergente a fost esențial pentru a impulsiona inovația în Alianță. Munca sa cu partenerii a adus beneficii considerabile NATO. Îi doresc toate cele bune în viitor”, a declarat, intr-un comunicat oficial al NATO, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Într-un mesaj publicat pe rețele sociale, Geoană a scris că pentru el, ocuparea funcției de conducere în cadrul NATO, a fost onoarea vieții.

„Îi mulțumesc secretarului general Stoltenberg pentru încredere și prietenie. Împreună, în ultimii 5 ani, am traversat multe momente dificile, dar am împărtășit și nenumărate realizări, alături de echipa noastră remarcabilă. Pe măsură ce trec la un nou capitol, privesc cu mândrie la timpul memorabil petrecut în slujba celei mai importante Alianțe din istorie”, a scrie el.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel