Mircea Geoană a fost decorat cu medalia NATO “Serviciul Merituos”, cel mai important ordin al Alianței

Mircea Geoană, decorat de Jens Stoltenberg cu medalia NATO “Serviciul Merituos”, cel mai important ordin al Alianței. Photo source: Screenshot NATO
Mircea Geoană, decorat de Jens Stoltenberg cu medalia NATO “Serviciul Merituos”, cel mai important ordin al Alianței. Photo source: Screenshot NATO

Marți, 10 septembrie, secretarul general adjunct Mircea Geoană a fost decorat de secretarul general Jens Stoltenberg cu medalia NATO “Serviciul Merituos” pentru aportul adus în cadrul alianței nord-atlantice.

Potrivit lui Stoltenberg, distincția primită de Geoană este „cel mai important Ordin al alianței, oferit doar celor care merg dincolo de simpla îndeplinire a datoriei în serviciul alianței noastre”.

În timpul mandatului său, în care a devenit primul oficial din Europa Centrală și de Est care a ocupat funcția de secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană a adus numeroase contribuții în cadrul alianței, după cum se precizează pe site-ul oficial al NATO.

Ca președinte al Consiliului de inovare al NATO, Geoană a contribuit la crearea Acceleratorului de Inovare în Apărare pentru Atlanticul de Nord (DIANA) și a Fondului pentru Inovare al NATO (NIF). Oficialul român a jucat un rol esențial în aprofundarea parteneriatelor NATO, „ajutând să ducem cooperarea noastră cu UE la niveluri fără precedent și îmbunătățind activitatea noastră cu alți parteneri din întreaga lume”, a mai declarat secretarul general la ceremonia de înmânare a medaliei.

Geoană și-a exprimat recunoștința față de personalul NATO: „Vreau să vă mulțumesc pentru ceea ce reprezentați. Vreau să vă mulțumesc pentru privilegiul de a lucra și de a mă ajuta în tot ceea ce am făcut.” Reflectând la perioada cât a ocupat această funcție, Geoană a declarat că cei cinci ani „au fost probabil cei mai transformatori ani din istoria de 75 de ani a marii noastre Alianțe”,

De asemenea, Geoană a transmis un mesaj și în limba română, dedicând distincția primită tinerilor din România: „Sper ca exemplul meu să fie o inspiraţie pentru voi, să lăsaţi orice complex de inferioritate deoparte, să munciţi, să investiţi în voi, să reprezentaţi cu mândrie ţara noastră, şi sunt convins că în anii care vin cineva din ţara noastră va ocupa poziţii chiar şi mai înalte decât cea pe care am avut-o eu aici”.

Mircea Geoană, fost ambasador al României în SUA (1996-2000) și ministru al Afacerilor Externe (2000-2004), a devenit secretar general adjunct al NATO pe 17 octombrie 2019. Săptămâna trecută acesta și-a anunțat demisia din funcția de secretar general adjunct al NATO și se pregătește să candideze la președinția României.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel