Ministrul polonez de externe face aluzie la posibilitatea închiderii complete a frontierei cu Belarus

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Criza migranților. Sursă foto: Polska Policja - Poliția poloneză
Criza migranților. Sursă foto: Polska Policja - Poliția poloneză

Ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski, a precizat, într-un interviu acordat TVN24, că Varșovia ar putea închide complet frontiera cu Belarus. Acesta a fost întrebat dacă Varșovia ar putea cere ceva oficialilor de la Minsk după moartea polițistului polonez de frontieră, care a fost înjunghiat de un migrant în apropierea frontierei cu Belarus.

,,Punctele noastre de frontieră sunt încă funcționale. În prezent, analizam consecințele pentru economia noastră", a declarat Sikorsky.

Ministrul de externe a precizat că, de exemplu, "finlandezii și-au închis punctele de trecere a frontierei cu Rusia, iar ''această furișare'' [n.r. dincolo de punctele de frontiară] a luat sfârșit".

Oficialul a descris evenimentele de la granița de est a Poloniei ca fiind o operațiune controlată pe deplin de serviciile speciale ruse și belaruse.

,,Și ceea ce este deosebit de îngrozitor este că acești oameni primesc instrucțiuni de la ofițeri ai statului belarus despre cum să înjunghie un soldat polonez, un polițist de frontieră polonez, chiar și atunci când oamenii noștri poartă veste. Acest lucru este absolut inacceptabil", a spus Sikorski.

Ministrul polonez de externe a adăugat că "vom lua o decizie după analizarea acestor evenimente, astfel încât Lukașenko să suporte consecințele, nu noi".

Anterior, un polițist de frontieră a murit în Polonia după ce a fost înjunghiat lângă satul Dubichi Tserkownie, când migranții au încercat să treacă din Belarus.

La 28 mai, un grup de aproximativ 50 de străini a aruncat cu crengi și pietre în patrulele poloneze din apropierea avanpostului de frontieră din satul Dubichi Tserkovni. Când migranții au încercat să treacă granița cu forța, unul dintre ei a înjunghiat un soldat polonez.

După aceasta, prim-ministrul polonez Donald Tusk a anunțat restricții privind accesul în zona de frontieră.

Joi, 6 iunie, a devenit cunoscut faptul că președintele Andrzej Duda a decis să convoace o reuniune a Consiliului Național de Securitate din cauza evenimentelor din ultimele luni de la frontiera cu Belarus, unde presiunea migratiei ilegale și numărul atacurilor asupra polițiștilor de frontieră au crescut.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel