,,Cred că acest lucru iese din discuție. Avioanele de vânătoare sunt sisteme mult mai complexe decât tancurile, au o autonomie de zbor și o putere de foc mai semnificativă'', a spus Pistorius.
Fondul special de apărare al Germaniei, în valoare de 100 de miliarde de euro (108 miliarde de dolari), nu mai este suficient pentru a-i acoperi nevoile, a declarat noul ministru german al apărării Boris Pistorius într-un interviu acordat Sueddeutsche Zeitung.
Pistorius, care a preluat funcția săptămâna trecută, după ce predecesorul său a demisionat, a declarat că Germania va trebui, de asemenea, să își majoreze cheltuielile anuale pentru apărare de la nivelul actual de aproximativ 50 de miliarde de euro.
De asemenea, Germania trebuie să își refacă stocurile de echipamente militare, inclusiv să înlocuiască cele 14 tancuri Leopard pe care Berlinul a fost de acord să le trimită în Ucraina pentru a ajuta la respingerea invaziei Rusiei, a declarat noul ministru al apărării de la Berlin.
Decizia Germaniei de a suspenda serviciul militar obligatoriu în 2011 a fost o greșeală, a adăugat el, afirmând că ezită să pună o povară asupra generațiilor tinere, dar că este deschis la discutarea unui nou model pentru a consolida relația dintre cetățeni și stat.
Întrebat dacă Germania va trimite avioane de vânătoare Ucrainei - următoarea solicitare a Kievului după ce Germania a aprobat la începutul acestei săptămâni livrarea de tancuri Leopard 2 - Pistorius a spus că acest lucru este "exclus".
Anterior, după anunțurile apărute în mass-media potrivit cărora Ucraina va primi tancuri Leopard 2 din Germania și M1 Abrams din SUA, Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de externe, a afirmat că stele aliatei Ucrainei poarta acum discuţii despre furnizarea de avioane de luptă F-16.
În același timp, după decizia Germaniei de a furniza tancuri Ucrainei, cancelarul german Olaf Sholtz a conturat linia roșie în ceea ce privește sprijinul militar ulterior - în special, el s-a pronunțat împotriva furnizării de avioane de vânătoare Ucrainei și a desfășurării de trupe terestre.
Cu toate acestea, Wopke Hoekstra, șeful Ministerului Afacerilor Externe al Olandei, a declarat săptămâna trecută că furnizarea de F-16 "nu este un tabu" pentru Olanda, dacă se întâmplă ca Ucraina să le solicite. Pe de altă parte, Slovacia şi Polonia au vorbit anterior despre furnizarea către Ucraina a mai multor avioane Mig-29, dar totul a rămas la nivel de promisiune.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News