Ministrul german al Apărării explică relaxarea interdicției impusă Ucrainei privind efectuarea de atacuri cu arme germane împotriva Rusiei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistemul de rachete cu lansare multiplă MARS II MLRS al armatei germane. Sursa foto: Army.mil.
Sistemul de rachete cu lansare multiplă MARS II MLRS al armatei germane. Sursa foto: Army.mil.

Germania a relaxat interdicția impusă Ucrainei de a efectua atacuri cu armele oferite de Berlin împotriva Federației Ruse. Această decizie a fost luată pe măsură ce țara s-a adaptat la noile condiții de război, afirmă ministrul german al Apărării, Boris Pistorius.

Pistorius a subliniat că el consideră că a fost o decizie corectă să permită Kievului să țintească anumite obiective militare din Rusia cu arme germane.

"Este ceea ce am făcut întotdeauna de la începutul războiului pe care Putin îl duce împotriva Ucrainei. Ne-am adaptat la situație, ne-am ajustat strategia în fiecare caz specific", a spus el.

Guvernul german a acordat Ucrainei permisiunea de a lovi teritoriul rusesc cu arme furnizate de Berlin, a declarat vineri un purtător de cuvânt al guvernului.

Anunțul urmează unei măsuri similare luate de administrația Biden, după cum a relatat POLITICO, de a permite forțelor ucrainene să folosească arme furnizate de SUA pentru a lovi ținte din interiorul Rusiei, în apropierea orașului Harkov din estul Ucrainei, care a fost atacat în mod continuu de forțele rusești. Această decizie a marcat o răsturnare a politicii americane și se pare că guvernul german a urmat acum exemplul.

Ucraina "are însă dreptul, garantat de legislația internațională, de a se apăra împotriva acestor atacuri", a adăugat el. "Pentru a face acest lucru, ea poate folosi armele furnizate în acest scop, în conformitate cu obligațiile sale juridice internaționale, inclusiv cele furnizate de noi".

În ultimele zile, cancelarul Olaf Scholz a subliniat dreptul Ucrainei de a se apăra prin atacarea unor ținte aflate în interiorul Rusiei, în conformitate cu dreptul internațional, dar a rămas neclar cu privire la faptul că Berlinul i-a dat Ucrainei permisiunea de a folosi în acest scop armele furnizate de Germania.

Scholz a refuzat până acum să trimită Ucrainei rachetele de croazieră Taurus cu rază lungă de acțiune, care ar putea fi folosite pentru a lovi adânc în interiorul teritoriului rusesc, argumentând că acest lucru ar putea aduce Germania într-o confruntare directă cu Rusia.

Dar Germania a furnizat alte sisteme de arme care ar putea fi folosite pentru a lovi ținte aflate în interiorul Rusiei în apropierea orașului Harkov, inclusiv obuziere autopropulsate și lansatoare de rachete Mars II.

Pe fondul avansului rusesc în regiunea Harkov, discuțiile despre posibilitatea ca Ucrainei să-i permită să atace ținte din Rusia cu arme occidentale au devenit mai frecvente.

În prezent, permisiunea ca Ucraina să își folosească armele pentru atacuri asupra unor ținte aflate în Rusia a fost acordată de Marea Britanie, Danemarca, Cehia, Franța, Germania, Olanda, Canada, țările baltice și Statele Unite. Este demn de remarcat faptul că, ieri, Statele Unite au clarificat limitele permisiunii pentru lovituri asupra Rusiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel