“Potrivit datelor de control obiectiv, ținta a fost distrusă”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.
Militarii ruși au informat că “sistemul de rachete antiaeriene S-500 nu are analog în lume și este destinat pentru distrugerea unui întreg spectru de mijloace aeriene de atac, actuale și de perspectivă, la orice altitudine și orice viteză”.
Tragerile de luptă efectuate în cadrul testelor au confirmat caracteristicile tehnico-tactice precum și fiabilitatea ridicată a tehnicii militare rusești de apărare antiaeriană.
După finalizarea întregului ciclu de teste, planurile de înzestrare prevăd livrarea primului sistem S-500 către marea unitate de apărare antiaeriană și apărare antirachetă din Regiunea Moscova.
Rusia susţine că sistemele S-500, cu o rază maximă de acţiune de 600 km, "sunt fără echivalent în lume", transmite Agerpres.
Ele urmează să înlocuiască sistemele S-400, încă relativ moderne şi vândute recent mai multor ţări, printre care Turcia, ceea ce a stârnit proteste din partea NATO şi SUA.
La începutul lui iulie, comandantul Forţelor Aerospaţiale ruse, Serghei Surovikin, a declarat că sistemele S-500 trebuie să "distrugă rachete cu rază medie şi, dacă va fi necesar, rachete intercontinentale în ultima parte a traiectoriei lor". Sistemele S-500 "pot de asemenea să distrugă rachete hipersonice", a precizat el pentru publicaţia armatei ruse, Krasnaia Zvezda.
Pe fondul tensiunilor cu ţările occidentale, Rusia şi-a accelerat în ultimii ani dezvoltarea de noi arme.Luni, ea a anunţat un nou test reuşit pentru racheta hipersonică Zircon, care face parte din gama armelor "invincibile" lăudate de preşedintele rus Vladimir Putin.
Liderul de la Kremlin urmează să viziteze marţi salonul aerospaţial MASK-2021 de lângă Moscova, prilej cu care va fi dezvăluit un nou avion de vânătoare rus.
Comentariul autorului: Tot astăzi, Ministerul rus al Apărării a prezentat, pentru prima dată, pe canalul său de You Tube, un material video cu lansările de rachete efectuate cu sistemul S-500.
În acesta apare o instalație de lansare cu două rachete amplasate în containere și un radar din compunerea sistemului. Potrivit specialiștilor militari ruși, cel mai probabil, rachetele lansate cu noul sistem antiaerian au fost de tip 77N6, mai ales că acestea au vizat o țintă balistică.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News