Ministerul rus al Apărării a comandat primul lot de drone de cercetare și atac de tip Altius-U

Ionel Copcea |
Data publicării:

Potrivit datelor dintr-un bilanț al colegiului Ministerului Industriei și Comerțului din Republica Tatarstan, Ministerul rus al Apărării a încheiat un contract pentru achiziționarea unui prim lot de drone de cercetare și atac Altius-U.

După cum rezultă din materialele prezentate, după implementarea proiectului tehnic de dezvoltare a dronei, a fost încheiat un contract pentru producerea și livrarea lotului pilot de drone Altius. Construirea acestora este inclusă în planurile companiei producătoare pentru anul 2021, însă termenele de livrare și numărul de drone nu au fost dezvăluite.

,,În cadrul realizării contractului de stat pentru proiectarea și dezvoltarea dronei Altius-RU, Întreprinderea Ural pentru aviație civilă din Kazan a finalizat etapa denumită Proiectare tehnică. Ulterior, a fost semnat un contract cu Ministerul rus al Apărării pentru producerea și livrarea unui lot de drone de acest tip”, se arată în documentul prezentat de minister.

La jumătatea lunii ianuarie 2020, s-a anunțat faptul că Întreprinderea Ural pentru aviație civilă din Kazan a încheiat testarea prototipului experimental al dronei de perspectivă Altius-U. Primul zbor al dronei în versiunea Altius-U a fost efectuat în luna august 2019.

Altius-U reprezintă forma finală a dronei create în urma dezvoltării și testării unei serii de prototipuri în cadrul proiectului Altair. Aceasta este capabilă să îndeplinească un spectru larg de misiuni de cercetare, precum și să întrebuințeze mijloace de distrugere aeriană. În luna februarie 2020, s-a informat despre introducerea în dotarea dronei a bombelor de precizie 9-A-7759 Grom.

Drona Altius are o lungime de 11,6 metri, anvergura aripilor de 28,5 metri și greutatea de șase tone. Altitudinea maximă de zbor a acesteia este de 12.000 de metri, iar distanța de zbor de 10.000 de kilometri. Autonomia dronei este de 48 de ore. Aparatura instalată pe drona Altius este capabilă să efectueze cercetarea la distanță mare. Drona poate fi comandată prin satelit, ceea ce face ca distanța de întrebuințare a acesteia să fie practic nelimitată.

Comentariul autorului: Contractul încheiat de Ministerul rus al Apărării reprezintă o premieră pentru Forțele Armate ale Federației Ruse. Până în prezent, acestea au întrebuințat numai drone de cercetare. Astfel, drona Altius-U va fi primul aparat de zbor fără pilot capabil să îndeplinească misiuni de atac.

În perspectivă, trupele ruse, care au rămas în urma armatelor altor state în acest domeniu, intenționează să utilizeze mai multe drone de atac, de diferite dimensiuni. Cea mai cunoscută dintre acestea este drona grea de atac S-70 Okhotnik, aflată încă în fază de testare. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel