Într-un interviu publicat în ediția europeană a ziarului independent rus Novaya Gazeta, Sejourne a afirmat că "eșecul militar al Rusiei este deja evident", estimând pierderile militare rusești la 500.000, dintre care 150.000 de morți.
Despre aceste pierderi, el a spus: "Și pentru ce toate acestea? Asta se poate rezuma în două cuvinte: pentru nimic."
Această estimare a pierderilor rusești este ușor mai mică decât cea raportată de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, în februarie, când a declarat că au fost uciși 180.000 de soldați inamici.
Marea Britanie, de asemenea, a estimat la sfârșitul lunii aprilie că aproximativ 450.000 de ruși au fost uciși sau răniți în Ucraina. Kievul la rândul lui susține că peste 470.000 de ruși au murit în Ucraina.
Moscova nu a furnizat informații cu privire la numărul de morți și răniți în rândul trupelor sale de la septembrie 2022, când a raportat un bilanț de aproape 6.000 de morți (!!!)
În ceea ce privește pierderile ucrainene, președintele Zelenski a raportat 31.000 de soldați morți la sfârșitul lunii februarie, subliniind că aceste pierderi sunt subestimate, dar fiecare dintre ele reprezintă o mare pierdere pentru Ucraina.
Potrivit unor surse de securitate occidentale, scrie Agerpres, care citează AFP, pierderile militare ucrainene sunt, de asemenea, subestimate.
Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a estimat pierderile ucrainene în aceeași perioadă la 444.000, fără a preciza dacă este vorba doar despre morți sau despre morți și răniți. Vineri, el a raportat 111.000 de pierderi ucrainene de la începutul anului, fără detalii.
Cu toate acestea, armata ucraineană se află în defensivă de la eșecul contraofensivei sale majore în vară. Rusia continuă să dețină inițiativa împotriva unui adversar care se străduiește să recruteze noi soldați și să primească ajutor occidental.
Reluarea asistenței militare americane, după aprobarea unui plan de 61 de miliarde de dolari la sfârșitul lunii aprilie, ar trebui să ajute Ucraina să-și consolideze forțele și să încerce să stabilizeze frontul, în special în est, în zonele Ceasiv Iar și Avdiivka.
Situația Ucrainei este complicată de lipsa mijloacelor de apărare antiaeriană, ceea ce a permis rușilor să bombardeze infrastructura esențială, în special rețeaua electrică și liniile de cale ferată.
Analiștii militari consideră că Rusia ar putea fi pe punctul de a lansa o nouă ofensivă majoră în Ucraina.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News