Rușii și-au distrus intenţionat propriul tanc T-90M cu o dronă kamikaze Lancet (Foto/Video). Orice pentru ca cel mai modern tanc rus să nu ajungă la ucraineni

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

De la începutul agresiunii militare ruse din Ucraina s-a tot scris că pe front T-90M "Proryv/Breakthrough" a fost considerat cel mai modern tanc pe care ruşii l-au aruncat în luptă. De asemenea, sunt deja nenumărate cazuri în care tancul T-90, în versiunea T-90M Proryv, a fost distrus de către militarii ucraineni. Cel mai recent incident de acest fel a avut loc săptămâna trecută când militarii ruşi au reuşit performanţa de a pierde într-o singură zi şi în acelaşi loc trei astfel de tancuri. Azi, T-90M Proryv continuă seria eşecurilor consemnate pe front, ajungând să fie distrus chiar de către armata rusă. Militarii ruşi şi-au distrus propriul tanc pentru ca acesta să nu ajungă în mâinile armatei ucrainene.

Publicitate

Se pare că trupele rusești au aruncat în aer cel mai avansat tanc operațional al său, T-90M Proryv, în regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei. Imaginile care surprind distrugerea tancului au fost publicate chiar de către militarii ruşi, susținând că au lovit un tanc M-55S cu dronă kamikaze Lancet.

Imaginile difuzate de canalele Telegram afiliate Rusiei arăta cum o dronă kamikaze Lancet se apropie în picaj și lovește ''tancul M-55S''.

O analiză mai atentă a imaginilor a concluzionat că era vorba de un tanc rusesc T-90M abandonat şi nu de un M-55S.

Este posibil ca această acțiune să nu fi fost în totalitate o greșeală, ci mai degrabă o tactică pentru a preveni căderea acestuia în mâinile forțelor ucrainene. Această acțiune evidențiază semnificația echipamentelor capturate în Ucraina și preferința de a le distruge decât să le lase să fie confiscate de inamic.

O dronă ucraineană ar fi forțat mai întâi tancul rusesc T-90M să se retragă de pe front. Secvența exactă a evenimentelor care au dus la distrugerea tancului rămâne neclară, dar este evident că forțele ucrainene au atacat intens tancul rusesc, ceea ce a dus la abandonarea acestuia. Rușii au ales apoi să îl distrugă, mai degrabă decât să îl lase să cadă în mâinile ucrainenilor.

Pe de altă parte, propaganda rusă susține că înregistrarea video nu arată un T-90M rusesc, ci un M-55S din Slovenia, dat Ucrainei. Din păcate pentru Rusia, se pare că tancul este într-adevăr un T-90M. Cu toate acestea, distrugerea propriului echipament nu este o alegere atât de greşită pe cât pare - este mai bine să îl distrugi decât să îl lași să fie capturat de inamic.

După cum am precizat anterior, militarii ruşi au pierdut, săptămâna trecută, simultan trei dintre cele mai noi tancuri T-90M Proryv într-o singură luptă, în timpul unei încercări de a străpunge apărarea forțelor armate ucrainene în apropiere de Bakhmut. Acestea nu sunt primele şi nici ultimele tancuri T-90M Proryv pe care armata rusă le pierde pe frontul din Ucraina, cu tot cu laudele care le-au fost atribuite anticipat.

De asemenea, distrugerea unor echipamente militare valoroase a devenit o practică pe frontul din Ucraina, deoarece cele două forţe armate nu mai încearcă să le recupereze. Cel mai recent exemplu este reprezentat de episodului când militarii ruşi au încercat să recupereze de pe front un vehicul de luptă ''Terminator'', dar soldații ucraineni au lovit în mod constant zona în care acesta se afla.

Chiar dacă mașina de luptă ''Terminator'', un blindat extrem valoros pentru forţele armate ruse, ar fi fost un bun trofeu în inventarul armatei ucrainene a fost aleasă varianta distrugerii şi nu recuperării de pe front.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel