Membrii Comisiilor pentru apărare din Parlament, în vizită la Academia Forțelor Terestre din Sibiu

Sursă foto: Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu - Facebook
Sursă foto: Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu - Facebook

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, i-au însoţit marţi, 23 martie, pe membrii celor două Comisii pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Parlamentul României, într-o vizită de lucru la Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu.

Pe timpul vizitei, parlamentarilor le-au fost prezentate misiunile, priorităţile şi programele de înzestrare ale Armatei României - în derulare şi de perspectivă. De asemenea, membrii celor două comisii au fost informaţi despre misiunea, obiectivele, programele şi strategiile de dezvoltare ale Academiei Forţelor Terestre şi le-au fost prezentate facilităţile de învăţământ şi cazare pe care instituţia militară de învăţământ superior le pune la dispoziţia cadeţilor în procesul de formare.

Potrivit unui comunicat al MApN emis către DefenseRomania, ministrul Ciucă a reliefat importanţa faptului că prima vizită în unităţi ale MApN a membrilor Comisiilor pentru apărare a fost într-o instituţie de învăţământ superior "pentru a vedea care sunt valorile sistemului de formare, educare şi dezvoltare a leadership-ului militar".

"Vă aflaţi acum într-una dintre cele mai moderne instituţii de învăţământ universitar din România, o instituţie de mare valoare. Aşa cum mi-am asumat încă de la audierile din Parlament, ne dorim să vă asigurăm o transparenţă totală a instituţiei militare, a misiunilor, activităţii şi programelor de înzestrare", a spus ministrul apărării naţionale.

Preşedinţii celor două comisii parlamentare, senatorul Nicoleta Pauliuc şi deputatul Constantin Şovăială, au mulţumit gazdelor, în numele parlamentarilor prezenţi la Sibiu, şi au apreciat efortul depus de academie, "o instituţie puternică, capabilă să anticipeze schimbările şi să ofere o educaţie de înaltă calitate, centrată pe student".

Senatorii şi deputaţii şi-au exprimat disponibilitatea de a lua parte la mai multe astfel de activităţi, care au rolul de a aprofunda relaţiile dintre Comisiile de apărare şi Ministerul Apărării Naţionale şi de a dezvolta o colaborare fructuoasă în domeniul securităţii şi apărării.

Desfăşurarea activităţii a fost adaptată actualului context pandemic, fiind respectate toate măsurile de distanţare şi protecţie sanitară.

 

Despre Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu



Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu - ca parte integrantă a învăţământului superior militar, naţional şi european - este o universitate de educaţie şi cercetare ştiinţifică, specializată în formarea ofiţerilor pentru ForţeleTerestre ale Armatei României, care îmbină în mod armonios tradiţia educaţională cu atuurile modernităţii şi performanţei generate de gradul de asigurare a calităţii în activităţile didactice specifice.

În ultimii ani, instituţia de învăţământ universitar militar sibian a trecut printr-un amplu proces de modernizare, prin care s-a reuşit crearea unui campus militar integrat cu facilităţi de instruire, pregătire academică, sportivă, de cazare şi petrecere a timpului liber adaptate cerinţelor mediului educaţional actual.

Academia dispune de o bibliotecă digitalizată, cu spaţii şi echipamente moderne, care gestionează şi întreţine fondul de carte, asigurând studenţilor accesul liber la dotările informatice necesare documentării rapide şi eficiente asupra surselor bibliografice.

Amfiteatrele sunt dotate cu mobilier, sisteme de sonorizare şi proiecţie de ultimă generaţie, care facilitează pregătirea cadeţilor în condiţii foarte bune, iar laboratoarele moderne susţin specializările universitare, unele unice în România. De asemenea, academia dispune de un centru de modelare- simulare care are ca misiune formarea profesională a studenţilor prin asigurarea expertizei şi capabilităţilor tehnologice impuse de transformările în domeniu.

Muzeul instituţiei este complet digitalizat, istoria şi tradiţiile primei şcoli militare româneşti fiind puse în valoare prin intermediul unor panouri şi InfoDesk-uri digitale, proiecţii interactive bilingve care descriu obiectele expuse, vitrine cu hologramă 3D şi colecţii de armament pe care, de-a lungul timpului, elevii şi studenţii instituţiei l-au utilizat în formarea educaţională.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel