Medvedev și-a început declarația exprimând scepticism în legătură cu semnificația alegerilor prezidențiale din SUA pentru Rusia, susținând că rezultatul acestora nu ar influența semnificativ relațiile americano-ruse. El a atacat-o furibund pe vicepreședinta americană Kamala Harris, pe care a descris-o drept „naivă, lipsită de experiență și ușor de controlat”, adăugând că, dacă ar câștiga ea alegerile, puterea reală ar fi în mâinile „familiei Obama”.
În continuare, Medvedev s-a concentrat asupra lui Trump, care a afirmat că ar putea negocia pacea între Ucraina și Rusia, un punct central în campania sa electorală.
Medvedev s-a arătat sceptic față de afirmațiile lui Trump, argumentând că fostul președinte american ar fi limitat de structurile și protocoalele stabilite ale sistemului politic american. „Obositul Trump, care tot rostește banalități precum «Voi propune o înțelegere» și «Am relații excelente cu...», va fi forțat să urmeze toate regulile sistemului,” a spus Medvedev, citat de EU Today, adăugând că acesta „nu va putea opri războiul – nici într-o zi, nici în trei zile, nici măcar în trei luni. Iar dacă va încerca serios, ar putea sfârși ca JFK.”
Medvedev a abordat și aspectul financiar al implicării americane în conflictele externe, sugerând că preocuparea principală a oricărui nou președinte va fi suma de bani pe care o pot obține pentru a susține ceea ce el numește un „război îndepărtat.”
Medvedev a afirmat că aceste fonduri ar fi destinate complexului militar-industrial american și ar fi, în cuvintele sale, deturnate de „tâlharii banderiști,” un termen fals folosit de oficialii ruși pentru a-i descrie pe oficialii din Ucraina.
Aceste comentarii sunt în linie cu afirmațiile anterioare ale lui Medvedev, care portretizează Statele Unite ca fiind profund implicate în conflictele externe din interese financiare și strategice, promovând o narațiune rusă conform căreia implicarea occidentală în războiul din Ucraina este motivată nu de sprijinul pentru Ucraina, ci de beneficiile economice ale industriilor de apărare occidentale.
Amintim că după invadarea neprovocată pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, Dmitri Medvedev, care pe vremea când conducea Rusia era un moderat și deschis dialogului cu Occidentul, a devenit cel mai liderul atacurilor virulente și a războiului total, depășind mult voci precum cele ale Mariei Zaharova sau Evgheni Prigojin, șeful Wagner eliminat de regimul lui Putin după rebeliunea grupării paramilitare.
În ultimii doi ani și jumătate Medvedev a amenințat NATO cu războiul nuclear, a cerut raderea Ucrainei de pe harta pământului și a amenințat Londra, Parisul sau Berlinul cu invadări ale Armatei ruse.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News