Medvedev este renumit pentru amenințările sale împotriva Ucrainei, care rezistă invaziei ruse, și pentru celebrele sale declarații bombastice în spațiul media. Miercuri, a venit cu o altă dezinformare.
Potrivit acestuia, probabilitatea unui nou conflict cu Ucraina este „100%” chiar dacă țările occidentale oferă Ucrainei garanții de securitate, despre care se discută în prezent la Davos, Elveția, sau Ucraina intră în NATO și Uniunea Europeană.
Fostul președinte a spus că majoritatea ucrainenilor ar prefera să trăiască într-o versiune mai mare a Rusiei decât să se confrunte cu un război perpetuu, chiar și după încheierea războiului actual. Singura șansă pentru Ucraina este alipirea la Rusia, arată fostul președinte rus.
„Existența unui stat independent pe teritoriile istorice rusești va fi acum un motiv permanent pentru reluarea activităților de război. Târziu. Oricine se află la cârma cancerului numit Ucraina, nu va oferi guvernului lor legitimitate, nici statutul juridic al „țării” în sine. Prin urmare, probabilitatea unei ciocniri va dura la infinit”, a scris Medvedev
„Există șanse de 100% pentru un nou conflict, indiferent de documentele de securitate semnate de Occident cu regimul marionetă de la Kiev. Acest lucru se poate întâmpla în 10 sau 50 de ani”, a adăugat Medvedev.
El a adăugat că ucrainenii sunt „la urma urmei un popor practic” care va înțelege că existența statalității ucrainene este „fatală” pentru ei.
Şeful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei consideră că majoritatea populaţiei ucrainene va alege în cele din urmă viaţa, şi nu „războiul etern şi moartea inevitabilă”.
”Teritoriile istorice” ale Rusiei
Hartă prezentată în trecut de Dmitri Medvedev - una din diversiunile fostului președinte rus, prin care propunea împărțirea Ucrainei cu Ungaria, Polonia și România
Existența unui stat independent pe teritoriile istorice rusești va fi o scuză constantă pentru continuarea operațiunilor de luptă, a spus Medvedev.
Declarația lui Medvedev este deliberat incompletă, deoarece conceptul vag definit ca „teritorii istorice ale Rusiei” permite Kremlinului să urmărească obiective expansioniste oriunde și oricând alege pe o zonă largă, inclusiv Republica Moldova.
Medvedev nu a explicat în mod specific ceea ce considera el teritorii istorice rusești, dar Putin a definit ținuturile istorice rusești ca fiind teritoriul fostului Imperiu Rus și al Uniunii Sovietice.
Fostul președinte a scris că cei mai mulți ucraineni ar prefera să trăiască într-o versiune mai mare a Rusiei decât să se confrunte cu un război perpetuu, chiar dacă acum „doresc moartea rușilor și urăsc conducerea rusă”.
Între timp, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a reiterat că nu numai că națiunea sa nu se va preda Rusiei, dar că nu va fi de acord cu niciun fel de discuții de pace care să includă posibilitatea Rusiei să păstreze orice parte a teritoriului ucrainean pe care l-a ocupat în războiul lansat de Putin în februarie. 2022
Kremlinul a respins „formulele de pace” ucrainene despre care se discută în Occident și în Ucraina.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News