Medvedev, după intrarea ucrainenilor în Kursk: Nimeni nu o spune, dar o știu toți: Nu mai pot exista negocieri, Ucraina va fi distrusă complet

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Distrugeri urbane provocate de invadatorul rus în Ucraina. Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Distrugeri urbane provocate de invadatorul rus în Ucraina. Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat miercuri că incursiunea forțelor ucrainene în regiunea rusă Kursk înseamnă că discuțiile între Moscova și Kiev nu vor avea loc până când Ucraina nu va fi învinsă complet pe câmpul de luptă, potrivit Agerpres și Reuters.

"Orice discuții ocazionale ale intermediarilor auto-proclamați despre pace au încetat. Chiar dacă nu pot spune asta deschis, toți recunosc realitatea situației", a scris Medvedev pe contul său oficial de Telegram.

"Ei înțeleg că NU vor exista NEGOCIERI PÂNĂ CÂND INAMICUL NU VA FI COMPLET DISTRUS!", a adăugat el.

Medvedem a folosit majuscule în transmiterea mesajului său războinic.

Medvedev, cunoscut pentru pozițiile sale dure anti-occidentale, a afirmat că "discuțiile de pace premature și inutile", care fuseseră sugerate anterior, "au perspective vagi și nu vor aduce rezultate concrete".

 

Operațiunea Kursk, sau intrarea Armatei Ucrainei pe teritoriul agresorului rus

 

Incursiunea armatei ucrainene în regiunea rusă Kursk, care a început în prima săptămână din august 2024, este o operațiune surprinzătoare și îndrăzneață, fiind de departe una dintre cele mai semnificative acțiuni militare ale Ucrainei pe teritoriul rus de la începutul invaziei la scară largă neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei în februarie 2022.

Incursiunea a avut loc pe fondul unei ofensive ucrainene mai ample, în contextul conflictului continuu dintre cele două țări. Ucraina a lansat atacuri mecanizate asupra regiunii Kursk, trecând granița dinspre regiunea ucraineană Sumî.

Forțele ucrainene au avansat în adâncimea teritoriului rus, atingând inițial o distanță de aproximativ 15-30 de kilometri în interiorul regiunii Kursk. Ucraina a revendicat controlul asupra unei suprafețe de aproximativ 1.300 de kilometri pătrați din această regiune. Totodată, peste 80 de localități din Rusia se află sub controlul Ucrainei.

Este ocupat inclusiv orașul Sudja. Ucraina a desfășurat acțiuni de sabotaj și recunoaștere împotriva pozițiilor rusești. De asemenea, forțele ucrainene au capturat sute de soldați ruși și au distrus echipamente militare, inclusiv vehicule blindate și tancuri.

Autoritățile ruse au fost surprinse de această incursiune și au reacționat trimițând întăriri militare în regiune. Inițial, Ministerul rus al Apărării a susținut că a respins atacul, dar ulterior a recunoscut că luptele continuă în zonă.

Președintele rus Vladimir Putin a convocat de urgență Consiliul de Securitate al Rusiei pentru a discuta situația, iar guvernatorul regiunii Kursk, Aleksei Smirnov, a confirmat că o parte din teritoriul regiunii este sub controlul trupelor ucrainene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel