Matryoshka pe frontul din Ucraina: Militarii ucraineni au interceptat o dronă rusească Zala camuflată ca fiind ucraineană (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Dronă de recunoaștere rusească ZALA 421 cu însemne ucrainene în fața camerei unei drone FPV ucrainene. Septembrie 2024.
Dronă de recunoaștere rusească ZALA 421 cu însemne ucrainene în fața camerei unei drone FPV ucrainene. Septembrie 2024.

Rușii au început să pună însemne ucrainene pe dronele lor de recunoaștere Zala. Un cunoscut voluntar militar ucrainean, Serhi Sternenko, a publicat pe retele de socializare imagini care arată cum o astfel de dronă a fost doborâtă pe campul de lupta. „Au vopsit Zala în negru și au aplicat însemnele galben și albastru ucrainene, crezând că vor ajuta”, a adăugat Sternenko.

Drona rusească avea, de asemenea, pe aripi așa-numitele însemne ''Balkenkreuz'', care erau însemnele forțelor armate germane folosite în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

În acest fel, ruşii au încercat să inducă în eroare operatorii ucraineni de drone care vânează UAV-urile ruseşti cu drone FPV, spun analiştii militari ai publicaţiei Militarnyi.

Aceste încercări ale rușilor sunt ineficiente, deoarece este dificil să se confunde un UAV ZALA 421 cu alte UAV-uri datorită formei sale distinctive.

Youtube video image

Dronele de tip ZALA sunt concepute pentru a efectua recunoașteri indiferent de momentul zilei, la o distanță de până la 35 km, cu transmisie video în timp real. Potrivit producătorului, sistemul de recunoaștere și supraveghere fără pilot ZALA 421-16E2 are un mod de zbor silențios.

Cu toate acestea, armata ucraineană este capabilă să detecteze aceste drone și să le țintească eficient cu ajutorul dronelor FPV.

Citeşte şi: Drone vs. Drone (Foto/Video): Noua luptă aeriană a ucrainenilor cu forţele ruse pentru impunerea superiorităţii aeriene

Materialele video cu drone care se confruntă între ele erau destul de rare în urmă cu câteva luni, dar acum sunt postate cu regularitate, semnalând apariția unei noi linii de front ca parte a conflictului ruso-ucrainean. Drone FPV cu explozibil doboară drone de supraveghere rusești cu aripi fixe, lipsind Rusia de o capacitate esențială de monitorizare a câmpului de luptă și de direcționare a atacurilor.

Interceptarea dronelor de recunoaștere cu ajutorul altor tipuri de drone este o direcție relativ nouă și promițătoare în dezvoltarea apărării aeriene.

În Ucraina, doborârea dronelor de recunoaștere cu ajutorul FPV-urilor a devenit destul de frecventă și este probabil ca industria de apărare ucraineană să dezvolte în prezent un sistem antidron cuprinzător bazat pe tehnologia FPV.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel