Mașini de luptă de ultimă generație produse în România? Avantajul Redback e că va folosi aceeași linie de producție cu K9 care știm cu certitudine că se va face

Mașina de luptă a infanteriei Redback. Photo source: Hanwha Aerospace
Mașina de luptă a infanteriei Redback. Photo source: Hanwha Aerospace

Unul din cele mai așteptate programe de înzestrare ale Armatei României este cu siguranță cel al mașinilor de luptă ale infanteriei. Licitația urmează să fie demarată în viitorul apropiat iar obiectivul este producția în România.

România va demara programul de înzestrare Mașina de Luptă a Infanteriei (MLI). Valoarea totală a programului de înzestrare este estimată la 2.99 miliarde de euro și presupune dotarea Forțelor Terestre cu 298 de vehicule de luptă pentru infanterie. 

În acest context cei de la Hanwha Aerospace s-au arătat foarte interesați de Redback, mașină de luptă de ultimă generație cu care vor intra în competiție.

În cursul acestei luni, la expoziția Kader 2024 care a avut loc în Coreea, reprezentanții Hanwha ne-au precizat că Redback e azi cea mai modernă mașină de luptă și ar veni ca o completare a achiziției de obuziere K9 Thunder. 

Amintim că România a semnat anul acesta contractul pentru achiziția a 54 de obuziere K9 Tunetul (Thunder) de 155 mm, care vor fi produse aici. Cei de la Hanwha vor ridica un centru de excelență. Dar obiectivul e un hub pentru Europa unde să fie produse și mașini de luptă Redback.

 

Mașina de luptă Redback, made in Romania? Redback ar putea folosi aceeași linie de producție cu obuzierele K9 Tunetul, ceea ce ar fi un avantaj important

 

2. Mașină de ... (redback-masina-de-lupta_65653500.jpg)

Mașină de luptă a infanteriei (IFV) Redback. Photo source: DefenseRomania

Ministrul adjunct al Apărării din Coreea, Sung Il a fost prezent recent în studiourile DefenseRomania unde a discutat despre dezvoltarea cooperării bilaterale la nivelul industriei de apărare și a punctat avantajul unei linii de producție comună pentru K9 Tunetul și Redback.

„K9 Tunetul e deja un contractat semnat. Acest lucru ar putea duce la o altă cooperare, cea cu sistemul Redback. Redback folosește în parte același șasiu, precum și alte sisteme. Asta înseamnă că nu trebuie să investești în altă capacitate de producție. Deci, odată ce va fi construită fabrica pentru K9 în România, veți putea folosi aceeași linie de producție și pentru Redback. Astfel, puteți economisi timp, bani și bugete pentru a produce mai mult. 

După producția de K9 se poate trece la producerea sistemului Redback în România. Sigur că nu e momentul să discutăm despre încheierea unui contract pentru Redback, dar dacă România decide să aleagă Redback va fi foarte foarte benefic pentru ambele țări.

Putem (n.r. - Coreea) furniza tehnologii și apoi unele piese pentru a le produce în România și, de asemenea, va fi o modalitate foarte eficientă de a produce Redback. Veți achiziționa un sistem care va fi fabricat în România. Astfel, acesta va fi conectat la sistemul K9”, a subliniat ministrul adjunct al Apărării de la Seul, pentru DefenseRomania.

În prezent știm cu certitudine că cei de la Hanwha vor ridica o linie de producție în România pentru obuziere K9 Tunetul. 

În ceea ce privește licitația pentru mașini de luptă, pe lângă Hanwha cu Redback, există interes și din partea altor companii. Producția în România e una din solicitările pe care câștigătorul va trebui să le implementeze.

 

Redback, din Australia în România? 

 

3. Mașina de ... (redback-ifv-hanwha_21577900.jpg)

Mașina de luptă a infanteriei Redback. Photo source: Hanwha Aerospace

Redback a fost dezvoltat pentru programul Land 400 al Australiei, pe care l-a și câștigat, în cooperare cu industria locală. Hanwha a primit un contract de furnizare pentru 129 de astfel de vehicule de luptă de ultimă generație.

Redback este azi printre cele mai moderne vehicule de luptă de infanterie din lume, cu cea mai bună protecție blindată, mobilitate și letalitate din clasa sa, potrivit producătorului. Cu adaptabilitate și potențial de creștere, vehiculul utilizează o serie de tehnologii inovatoare, inclusiv șenile din cauciuc compozit, un sistem de protecție activă hard-kill și un afișaj transparent montat pe cască. 

Redback este, de asemenea, considerat un punct de pornire pentru programul IFV de generație următoare al armatei sud-coreene.  

CITEȘTE ȘI: Reușită remarcabilă a obuzierelor K9 care vor intra și în dotarea României: Lovitură chirurgicală cu un proiectil sofisticat american Excalibur (Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel