Hanwha Aerospace se oferă să coopereze cu România în ceea ce privește un program de vehicule de luptă de infanterie, pentru a stimula capacitatea de apărare și creșterea industriei românești.
Potrivit unui comunicat emis către DefenseRomania de către Hanwha Aerospace, gigantul coreean „a organizat pentru prima dată Ziua Industriei la București, în România, pe 17 mai, pentru a dezvolta parteneriate cu industriile locale”.
Evenimentul a fost conceput pentru a împărtăși noi oportunități de colaborare între Hanwha și industriile românești, într-o varietate de sectoare de afaceri, de la industria aerospațială și de apărare, până la energie și soluții maritime.
Conferința de o zi numită "Hanwha Industry Day" a avut loc la Marmorosch București, la eveniment participând aproximativ 80 de reprezentanți ai Guvernului și ai industriei. Printre participanții de profil se numără domnul Rim Kap-soo, ambasadorul Coreei de Sud în România, domnul Horațiu Barbu, șef Serviciu în cadrul Direcției Industriei de Apărare din România, doamna Cristina Dragomirescu, vicepreședinte al Agenției Române pentru Cooperare Tehnologică, Industrială pentru Securitate și Apărare (ARCTIS) și domnul Viorel Manole, președintele PATROMIL, Asociația Patronală a Producătorilor de Tehnică Militară din România, Billy Boohwan Lee, șeful Hanwha Aerospace Europe și Peter JK Bae, vicepreședinte al Hanwha Aerospace Europe.
Peste 20 de companii românești au participat la discuțiile axate pe industria de apărare, în cadrul evenimentului organizat de Hanwha
Aproximativ 20 de companii românești au participat la eveniment pentru a prezenta imagini de ansamblu ale programelor lor de afaceri și posibila implicare în proiectele Hanwha. Partenerii din industrie au avut, de asemenea, ocazia de a dialoga cu echipa Hanwha Aerospace în vederea unei viitoare colaborări.
„Hanwha Aerospace dorește să extindă cooperarea cu România și planurile de modernizare a apărării de aici, în cadrul unui parteneriat puternic cu industriile locale, iar aceasta este tema principală a evenimentului de networking industrial de astăzi.
Vom aduce beneficii economice maxime pe piața românească prin activarea programelor de localizare, de la producție locală, transfer tehnologic, până la înființarea unui Centru de Excelență MRO”, a declarat Peter Bae, vicepreședinte al Hanwha Aerospace Europe.
În dorința de a consolida parteneriatele cu industriile locale, Hanwha Aerospace este dedicată colaborării cu furnizorii români pentru proiecte viitoare.
„Ne angajăm pe deplin să lucrăm împreună cu furnizorii români pentru a construi o rețea locală eficientă de aprovizionare, care va genera valori viitoare și va minimiza riscurile operaționale.
Făcând echipă cu partenerii români, vom căuta oportunitatea de a exporta produsele noastre în țări terțe, precum și de a lucra la proiecte comune de cercetare și dezvoltare care vizează piața europeană”, a declarat Peter Bae.
Mașina de luptă Redback, cu implicarea directă a industriei de apărare din România. Peste 20 de companii românești au participat la discuții
Mașină de luptă a infanteriei (IFV) Redback. Photo source: DefenseRomania
În timpul conferinței, părțile interesate din industrie au arătat un interes deosebit față de soluția Redback IFV de la Hanwha, care poate satisface nevoile cerințelor operaționale ale Forțelor Armate Române, precum și să îmbunătățească o capacitate de producție a industriilor locale.
Redback este cel mai modern vehicul de luptă de infanterie din lume, cu cea mai bună protecție blindată, mobilitate și letalitate din clasa sa. Cu adaptabilitate și potențial de creștere, vehiculul utilizează o serie de tehnologii inovatoare, inclusiv șenile din cauciuc compozit, un sistem de protecție activă hard-kill și un afișaj transparent montat pe cască.
Redback IFV a fost ales în 2023 ca soluție IFV de ultimă generație pentru Forțele de Apărare australiene în cadrul proiectului LAND 400 Faza 3, pentru livrarea a 129 de IFV-uri avansate. Redback este, de asemenea, considerat un punct de pornire pentru programul IFV de generație următoare al armatei sud-coreene.
Redback are același șasiu și sistem de propulsie cu K9, ceea ce poate duce la economii semnificative de costuri și la o eficiență de fabricație în cazul operării ambelor sisteme.
DefenseRomania a participat recent la o vizită în Coreea unde Hanwha a prezentat obuzierele K9 Tunetul și mașinile de luptă Redback
K10 Ammunition Resupply Vehicle (ARV) și obuzier autopropulsat de tip K9 Thunder. Photo source: Hanwha Aerospace
Trebuie să precizăm că România se află în faza finală a licitației privind achiziția de obuziere autopropulsate K9 Thunder sau Tunetul, așa cum promovează obuzierele cei de la Hanwha pe piața românească.
K9 Tunetul e versiunea românească promovată de cei de la Hanwha.
Ministerul Apărării pune la punct ultimele detalii înainte de anunțarea câștigătorului în competiția pentru înzestrarea Armatei României cu obuziere autopropulsate de 155 mm.
Ceea ce știm e că producătorul sud-coreean Hanwha Aerospace este singura companie rămasă în competiție, în prezent discuțiile au avansat fiind în ultima fază a clarificărilor și nu ar fi exclus ca acordul să fie încheiat luna aceasta, în contextul în care la București va avea loc expoziția BSDA 2024.
Programul prevede achiziția a 3 sisteme de obuziere (3 x 18 obuziere de 155 mm + muniție + sprijin logistic).
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News