Marocul intră în rândul producătorilor de vehicule de luptă blindate

Cătălin Costea |
Data publicării:
Vehicul de luptă blindate WhAP (Wheeled Armored Platform)  8×8. Sursa foto: Tata Advanced Systems Limited (TASL).
Vehicul de luptă blindate WhAP (Wheeled Armored Platform)  8×8. Sursa foto: Tata Advanced Systems Limited (TASL).

Marocul a încheiat un parteneriat cu compania Tata Advanced Systems Limited (TASL) din India pentru a produce pe plan intern vehiculele de luptă blindate WhAP (Wheeled Armored Platform)  8×8 .

Unitatea de producție, care se presupune că va fi înființată în zona industrială Casablanca, va începe operațiunile în decurs de un an, primele vehicule de luptă de infanterie (IFV) Kestrel/WhAP 8×8 fiind așteptate să iasă de pe linia de producție în 18 luni.

Această colaborare este privită ca un succes semnificativ atât pentru industria de apărare din India, cât și pentru cea marocană. Forțele Armate Regale (FAR) din Maroc vor fi destinatarul principal al acestor vehicule blindate, dar există inclusiv planuri pentru export către națiunile africane. În prima fază, este de așteptat ca fabrica să producă anual 100 de vehicule Kestrel/WhAP 8×8.

Colaborarea cu TASL face parte din strategia mai amplă a Marocului de a-și extinde producția de apărare și de a reduce dependența de furnizorii străini. Inițiativa este, de asemenea, văzută ca un pas critic în stimularea cooperării și în consolidarea ecosistemului industrial al Marocului.

Proiectul urmează să fie finalizat în 36 de luni. Acesta va începe cu o rată de integrare locală de 35%, care va crește la 50% pe măsură ce fabrica își va extinde operațiunile. Se estimează că fabrica va genera 90 de locuri de muncă directe și 250 de locuri de muncă indirecte, contribuind la creșterea economică locală.

Parteneriatul include, stimulente financiare, fiscale și vamale, susținute de principalele ministere marocane, pentru a asigura succesul pe termen lung al întreprinderii, încurajând în același timp investițiile suplimentare în sectorul de apărare al țării.

WhAP (Wheeled Armored Platform) de la Tata, cunoscut și sub numele de Kestrel, este un vehicul de luptă de infanterie 8×8 dezvoltat în parteneriat cu Organizația de Cercetare și Dezvoltare a Apărării din India (DRDO). Vehiculul este proiectat pentru o varietate de misiuni de luptă, inclusiv transport de trupe și recunoaștere, cu accent pe protecție, mobilitate și putere de foc.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel