Marina SUA se pregătește pentru un posibil război cu China până în 2027: Termenul are legătură cu obiectivul declarat al președintelui chinez Xi Jinping de a anexa Taiwanul

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
US Navy, sursă foto: U.S. Department of Defense (DoD) Facebook
US Navy, sursă foto: U.S. Department of Defense (DoD) Facebook

Marina SUA a prezentat o nouă strategie pentru anul 2024, unul dintre obiectivele acesteia fiind acela de a fi „pregătită pentru posibilitatea unui război cu Republica Populară Chineză până în 2027”. Al doilea obiectiv strategic al U.S. Navy este consolidarea superiorității sale militare pe termen lung.

Șeful Marinei notează, de asemenea, că Statele Unite trebuie să se confrunte cu alți adversari. Ea a numit printre aceștia Rusia, Iranul și Hezbollah.

Marina Statelor Unite a publicat documente care descriu obiectivele sale pentru a face față amenințării crescânde a puterii militare chineze în următorii ani.

„Navigation Plan for America's Warfighting Navy”, publicat joi, este conceput pentru a aduce Marina într-o poziție mai puternică împotriva Armatei de Eliberare a Poporului (PLA) până în 2027 prin consolidarea procesului de recrutare și progresul tehnologic strategic.

Noua strategie vizează, în general, ca U.S. Navy să fie pregătită să facă față viitoarelor provocărilor venite din partea Chinei și, în special, desfășurării de tehnologii avansate.

„Planul de navigație al Marinei 2024 (NAVPLAN) se concentrează pe accelerarea construcției de noi nave și pe consolidarea flotei. Iar Marina își va îmbunătăți în mod constant pregătirea pentru a răspunde la rivalități, crize și conflicte'', se arată în document.

China a fost identificată drept principala provocare pentru forțele SUA, iar anul 2027 se bazează pe estimările privind data posibilă a invadării Taiwanului de către China, relatează Business Insider, citând-o pe amiralul Lisa Franchetti, șeful operațiunilor navale ale U.S. Navy.

China se mândrește deja cu cea mai mare marină din lume, amintește The Hill. Statele Unite se bazează foarte mult pe sistemele de inteligență artificială și consideră că IA va putea schimba natura războiului în viitor.

Business Insider a citat experți care afirmă că unitatea Navy SEAL care l-a ucis pe Osama bin Laden ar putea antrena trupele taiwaneze pentru a contracara o posibilă invazie chineză.

Termenul de 2027 pentru modernizarea Marinei are legătură cu obiectivul declarat al președintelui chinez Xi Jinping de a pregăti PLA pentru o invazie a Taiwanului până în 2030.

Departamentul american al Apărării a menționat anul trecut în documentul său „ The Ambitious Dragon” că dacă președintele Xi continuă să urmărească anexarea Taiwanului, PLA va fi pregătit până în 2027 și probabil va lua măsuri pentru a realiza aceste ambiții până în 2030, pe măsură ce populația Chinei îmbătrânește, urmărind în același timp unificarea pentru a-și consolida moștenirea istorică în timpul vieții sale”.

De asemenea, documentul menționează mai puțin Rusia, afirmând că țara „ răvășită și izolată” „rămâne periculoasă”, precum și atacurile continue ale Hamas și ale forțelor Houthi în Orientul Mijlociu.

„Moscova, Beijingul, Teheranul și Pyongyangul și-au consolidat relațiile și vizează în mod activ SUA, aliații noștri și partenerii noștri din domeniul informațional”, se arată în documentul publicat recent de conducerea U.S. Navy. „Deteriorarea conductelor și cablurilor submarine a evidențiat modul în care infrastructura de pe fundul mării a devenit o țintă”.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel