Livrarea a marcat transferul oficial al navei de la constructorul de nave, Austal USA, către Marină. Acesta este ultimul punct de reper înainte de punerea în funcțiune, care este planificată pentru această toamnă în Gulfport, Mississippi.
"Aceasta este o zi minunată pentru Marină și țara noastră cu livrarea viitorului USS Cincinnati", a declarat Capt. Mike Taylor, manager de program LCS. "Aștept cu nerăbdare să sărbătorim, în cursul acestui an, și intrarea efectivă în acțiune a acestui mare vas alături de echipaj. Această navă va juca un rol esențial în realizarea strategiei maritime a națiunii noastre", a mai sus Mike Taylor.
Alte cinci nave varianta Independence se află în construcție la Austal SUA: viitorul USS Kansas City (LCS 22) este așteptat să fie livrat marinei în această toamnă, iar viitoarele USS Oakland (LCS 24), USS Mobile (LCS 26), USS Savannah (LCS 28) și USS Canberra (LCS 30) sunt în diferite etape de construcție. Încă patru nave așteaptă începerea construcției după LCS 30.
Istoria navelor cu numele Cincinnati
Până acum, alte cinci nave au purtat de-a lungul istoriei numele Cincinnati. Prima, o canonieră, a fost comandată în 1862. Deși a fost scufundată de două ori în luptă, a fost ramfluată de fiecare dată. O altă navă - USS Queen City, numită pentru Cincinnati, Orașul Reginei Ohio - a fost comandată în aprilie 1863 și a fost în cele din urmă distrusă de forțele Confederației. A existat, de asemenea, un crucișător care a fost serviciu din 1894 până în 1919. Acesta a impus legi de neutralitate în timpul Revoluției cubaneze și a servit în timpul războiului spaniol-american. Un crucișător ușor a fost comandat în 1924 și a patrulat Atlanticul în timpul celui de-al doilea război mondial, iar un submarin nuclear de atac de tip Los Angeles (SSN 693) a fost în serviciu din 1978 până în 1996.
Varianta de Independence - varianta Littoral Combat Ship este un luptător de suprafață cu o viteză mare, agilă, care poate naviga și în ape cu adâncime mică, destinată să desfășoare misiuni de război de suprafață, război anti-submarin și de deminare în regiunea costieră. Cu designul său deschis de arhitectură, LCS poate suporta arme modulare, sisteme senzoriale și o varietate de vehicule cu echipaj și fără pilot pentru a susține supremația maritimă de-a lungul litoralului.
Vezi și: Donald Trump amenință: Zone din Iran vor fi distruse în cazul unui război cu SUA
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News