Marea Britanie: Peste 20% dintre efectivele armatei, inapte să fie desfăşurate în străinătate

S.I. Catalin |
Data publicării:

Peste 20% dintre efectivele armatei britanice nu pot fi desfăşurate în străinătate din cauza problemelor de sănătate, a declarat marţi pentru France Presse Ministerul Apărării, confirmând cifre publicate de Times.

Un număr de 7.200 de soldaţi nu pot fi trimişi în străinătate din motive de sănătate, în timp ce alţi 9.910 nu pot efectua decât sarcini limitate şi, prin urmare, nu sunt consideraţi că pot fi pe deplin desfăşuraţi, a detaliat marţi cotidianul britanic.

Cu toate acestea, "aceste cifre sunt normale pentru forţele armate", a declarat în schimb Jack Watling, cercetător la centrul de cercetare Royal United Services Institute for Defence and Security Studies. "Principala preocupare este că cu cât armata devine mai mică din lipsă de recruţi, cu atât proporţia de soldaţi care nu pot fi desfăşuraţi devine o problemă", a adăugat el.

Armata britanică însă se luptă să recruteze, cu 5.000 de posturi vacante - din 82.000 - în ciuda numeroaselor campanii de publicitate.

În ciuda acestor cifre, un purtător de cuvânt al ministerului a declarat că "forţele armate au suficient personal pentru operaţiuni care să asigure securitatea Regatului Unit". El a adăugat că majoritatea problemelor de sănătate cu care se confruntă soldaţii sunt "minore".

Potrivit lui Jack Watling, aproximativ 20% dintre cei inapţi să fie desfăşuraţi au probleme temporare, în timp ce alţii afectaţi de probleme mai serioase pot totuşi "să asigure anumite funcţii".

Ultima campanie de recrutare a armatei, din ianuarie şi care a vizat tinerii, a atras critici din cauza tonului ei considerat ofensator.

Într-o serie de afişe şi reclame de televiziune, armata îi chema pe "dependenţii de selfiuri", "jucătorii compulsivi" sau chiar pe "zombiul mobilului" să se angajeze. Campania sugera că aceste trăsături, percepute în general ca defecte, ar putea fi utilizate cu înţelepciune în cadrul armatei.

,,Există o problemă de reţinere (în armată), unde nu poţi transforma candidaţii în recruţi. Oamenii îşi abandonează candidaturile, deoarece procesul este lung, impersonal şi birocratic", subliniază Watling.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel