Marea Britanie a testat drona Hermes 900

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Hermes 900 UAS de la Elbit Systems, societate care are în România mai multe fabrici de componente, a finalizat recent o serie de demonstrații de zbor pentru Agenția pentru Navigație Maritimă și Pază de Coastă (MCA) din Marea Britanie.

Publicitate

Demonstrațiile au fost efectuate de MCA și au fost concepute pentru a testa capabilitățile de utilizare a unui UAS pentru îmbunătățirea capabilităților de căutare și salvare (SaR) și utilizarea sistemelor fără pilot de rază lungă în spațiul aerian civil.

Demonstrațiile au avut loc în largul coastei de vest a Țării Galilor în primele două săptămâni din septembrie, Hermes 900 reușind să efectueze misiuni de zbor avansate „dincolo de linia vizuală” (Beyond Visual Line of Sight) în spațiul aerian nesegregat și necontrolat, în conformitate cu reglementările Autorității Aviației Civile din Marea Britanie (CAA). Succesul acestor teste este un pas important pentru îmbunătățirea capabilităților MCA în ceea ce privește creșterea eficienței și eficacității operațiunilor sale de căutare și salvare, reducând în același timp riscul pentru personalul MCA din teren. Elbit Systems UK colaborează strâns cu Autoritatea Aviației Civile din Marea Britanie, sprijinită de alte companii din Marea Britanie, inclusiv Inzpire și Aviation Systems Group.

 

Misiuni de salvare pe mare


În demonstrația recentă, Hermes 900 a fost desfășurat într-o serie de misiuni care simulau salvări de-a lungul țărmului, salvări pe apă în spațiul aerian periculos și salvări de pe nave aflate la distanțe mari în spațiul aerian internațional. Hermes 900 a fost echipat în această demonstrație cu: radar specific de căutare și salvare, un sistem de identificare automată (AIS), echipament electro-optic/infraroșu (EO/IR), radiobaliză de localizare EPIRB (Emergency Position Indicating Radio Beacon), și comunicații complete prin satelit.

Cu o anvergură a aripilor de 15 m și o greutate de 1,2 tone, Hermes 900 este deja în serviciul mai multor clienți din Europa și din Asia, oferindu-le capabilități de căutare, salvare și recunoaștere. Compania oferă capabilități extinse de salvare în configurația recent lansată Hermes 900 Patrulă Maritimă cu plute de salvare gonflabile prin detectarea, identificarea și salvarea supraviețuitorilor pe mare. Această configurație a fost deja livrată unui client din Asia de Sud-Est.

Youtube video image

2. -imagine fara descriere- (elbit067_54269000.JPG)

Elbit Systems împreună cu Avioane Craiova și Romaero, au semnat un Memorandum de Înțelegere (MOU) pentru cooperare în domeniul Sistemelor de Avioane fără pilot (UAS) în vederea programelor preconizate ale Ministerului Apărării Naționale din România (MApN). Companiile vor coopera pentru transferul tehnologic în vederea fabricării în țară de UAS ale Elbit Systems: de la platforme tactice UAS precum Skylark I-LEX și Hermes 450 și până la diferitele configurații ale Hermes 900. Memorandumul de Înțelegere prevede ca firmele românești să fie responsabile de asamblare, integrare, instruire, mentenanță și reparații precum și de managementul de program.


Elbit Systems operează în România de 27 de ani, fiind un furnizor tradițional al Ministerului Apărării Naționale, în strânsă colaborare cu companii din industria locală către care a facut transfer de tehnologie. Elbit Systems a participat ca furnizor principal la programe majore de modernizare a armatei române: pentru forțele aeriene - (MIG-21 Lancer, PUMA-Socat, IAR-99 Șoim, EW-C130), pentru forțele terestre (LAROM, Pirahna), pentru forțele navale (Puma-Naval și simulatoare navale), etc.

Pentru a onora contractele încheiate cu Ministerul Apărării Naționale, Elbit Systems, în calitate de acționar unic a pus bazele a patru unități de producție românești: Simultec (Măgurele) - Produce simulatoare pentru forțele aeriene, terestre și navale, dezvoltă programe software și integrare hardware.

A/E Electronics (Bacău) - Produce și testează subansamble electronice, cu destinație militară și civilă
Elmet (Bacău) - Produce sisteme și subsisteme electromecanice, printre care și turele cu echipaj și telecomandate (12,7mm/25mm/30mm)
Elmet Măgurele Unitate de producție pentru sisteme terestre care va funcționa ca centru de producție și integrare pentru turelele și stațiile de luptă contractate de Elbit Systems în cadrul unor programe locale, dar și ca hub regional conceput să acopere cererea de astfel de sisteme pentru alte țări.

Citește și: Drone fabricate în România. Colonelul Constantin Spînu: Integrarea lor în industria română, o condiție de bază

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel