Potrivit unui anunț pe pagina de Facebook a MApN, la concurs sunt scoase 195 de locuri, în cadrul a 6 academii, 3 universități civile, în total fiind 29 de specializări.
Astfel, recrutarea se face pentru:
ÎNVĂȚĂMÂNT UNIVERSITAR MILITAR – 108 locuri
1. Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, Sibiu (3 ani): 26 de locuri
2. Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă", Brașov (3 ani): 9 locuri
3. Academia Navală “Mircea cel Bătrân”, Constanța (4 ani): 7 locuri
4. Academia Tehnică Militară ”Ferdinand I”, București (4 ani): 55 de locuri
5. Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, București (3 ani): 11 locuri
6. Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, București, specializarea drept: 9 locuri (absolvenții vor fi ofițeri în cadrul MApN).
Detalii suplimentare și Planul de școlarizare poate fi accesat AICI.
Termen limită pentru înscrierea candidaților: 29.04.2021. Selecția și examinarea medicală se vor desfășura după ierarhizarea candidaților în urma susținerii examenului de admitere.
ÎNVĂȚĂMÂNT UNIVERSITAR CIVIL – 78 de locuri pentru MApN
1. Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti - prin Institutul Medico-Militar (5-6 ani): 55 de locuri (45 la medicină generală, 4 la medicină dentară, 3 la farmacie)
2. Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureş - prin Institutul Medico-Militar (5-6 ani): 15 locuri (medicină generală)
3. Universitatea București – 8 locuri (4 la psihologie, 2 la jurnalism, 2 la istorie)
Termen limită pentru înscrierea candidaților: 05.03.2021
Termen limită pentru selecția candidaților: 09.04.2021
Termen limită pentru examinarea medicală: 23.04.2021
Termenele finale de întocmire a dosarelor de candidat se vor stabili după ce se vor aproba metodologiile de admitere și perioada admiterii.
SELECȚIA și PROBELE
Selecția aptitudinală generală constă în parcurgerea:
- probelor psihologice: test de aptitudini și de personalitate;
- probe fizice (evaluarea capacității motrice): traseu utilitar-aplicativ, cu baremul 1 min și 45 sec. și alergare pe distanța de 2000 m, cu baremul de 9 min. și 45 sec.;
- interviu de evaluare finală (pentru orientarea vocațională a candidaților).
Centrele zonale de selecție și orientare se află la Breaza, Alba Iulia, Câmpulung Moldovenesc și Constanța.
Pentru anumite arme și specialități militare, candidații declarați ”Admis” la selecția aptitudinală generală și la examinarea medicală, vor parcurge probe suplimentare medicale și/sau psihologice, astfel:
- candidații pentru locurile care presupun desfășurarea activităților aeronautice militare
- la Institutul Național de Medicină Aeronautică și Spațială din București;- candidații pentru marină
- la Centrul de Medicină Navală din Constanța.
CONDIȚII DE ÎNSCRIERE:
Se pot înscrie elevii claselor a XII-a și absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat, având vârsta de cel mult 26 de ani - 24 de ani pentru aviație-naviganți - împliniți în cursul anului 2021.
ATENȚIE! Candidații trebuie să nu fi parcurs, în întregime sau parțial, un program de studii universitare de licență cu finanțare de la bugetul de stat, iar în cazul în care au parcurs un astfel de program de studii, să menționeze în cererea de înscriere despre aceasta, urmând ca până la data înmatriculării să facă dovada că au achitat/achită contravaloarea serviciilor de școlarizare de care au beneficiat anterior cu finanțare de la bugetul de stat.
Pentru ÎNSCRIERE în vederea parcurgerii procesului de selecție și admitere, trebuie să contactați biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparțineți cu domiciliul și să completați o fișă de contact cu datele de identificare și opțiunile privind cariera militară.(Fișa de contact va fi completată de părinți/tutori pentru candidații minori.)
Fișa de contact se obține direct de la sediul biroului informare-recrutare sau on-line, și se completează conform indicațiilor personalului recrutor.Întrebați personalul recrutor cum trebuie să procedați și ce documente trebuie să trimiteți.
Adresele și numerele de telefon sunt disponibile în funcție de domiciliu AICI și AICI.
MApN mai anunță că: Metodologiile/regulamentele de admitere, inclusiv tematica și bibliografia pentru examenul de admitere, se publică pe site-urile instituțiilor de învățământ militar și civil, pe măsură ce sunt aprobate, iar ulterior pot fi consultate și la birourile informare-recrutare.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News