MApN dezminte mai multe informaţii cu privire la pregătirea piloţilor ucraineni în România: Acest „document” este un fals grosolan

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și omologul din Regatul Țărilor de Jos, Kajsa Ollongren, au inaugurat luni, 13 noiembrie 2023, Centrul European de Instruire F-16 din România, care va funcționa în Baza Aeriană 86 Fetești. Sursa Foto:MApN.
Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și omologul din Regatul Țărilor de Jos, Kajsa Ollongren, au inaugurat luni, 13 noiembrie 2023, Centrul European de Instruire F-16 din România, care va funcționa în Baza Aeriană 86 Fetești. Sursa Foto:MApN.

Portalul de știri online al MApN, Inforadar, atrage atenţia cu privire la răspândirea unei dezinformări apărută pe un canal din rețeaua de socializare Telegram și redistribuită în alte rețele din România,  cu privire la un așa-zis „Raport despre activitățile MApN despre antrenarea piloților ucraineni în anul 2024” – facsimilul marcat cu eticheta „fake news”.

Acest „document” este un fals grosolan, realizat prin intercalarea unor informații preluate din paginile 5 și 12 ale Raportului privind activitatea desfășurată de Ministerul Apărării Naționale în anul 2023, document publicat pe site-ul MApN.

Printre paragrafele - preluate cu erori de redactare din documentul oficial în discuție -  a fost strecurat un text redactat neglijent, cu greșeli evidente, fiind, cel mai probabil, un text tradus automat dintr-o altă limbă.

Această așa-zisă „informație”, căreia i s-a atribuit un titlu pentru crearea unei aparențe de raport oficial, încearcă să acrediteze ideea că piloții ucraineni ar fi început deja pregătirea în Centrul European de Instruire F-16 de la Fetești, ceea ce este absolut fals.

De la inaugurare, care a avut loc în luna noiembrie 2023 și până în prezent, în acest Centru s-a pregătit o primă serie de piloți, din cadrul Forțelor Aeriene Române. Ceremonia dedicată absolvirii acestei prime serii a avut loc în data de 26 iulie 2024.

Așa cum a fost arătat în repetate rânduri, în Centrul European de Instruire F-16 de la Fetești se vor putea instrui și piloți din țări membre NATO și partenere, inclusiv din Ucraina, lucru care nu s-a întâmplat până în prezent.

Potrivit MApN, nu este pentru prima dată când sunt semnalate pe această platformă dezinformări pe subiecte legate de aeronavele F-16 și, cel mai probabil, în contextul războiului ilegal și nejustificat pornit de Federația Rusă împotriva Ucrainei, astfel de încercări vor continua.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel