MApN confirmă atacul rus de la granița României. Două F-16 românești au monitorizat timp de două ore din aer atacurile Rusiei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagine dintr-un C-27J Spartan cu un F-16 Fighting Falcon din dotarea României, în timpul unei misiuni de antrenament de interceptare. Foto: DefenseRomania
Imagine dintr-un C-27J Spartan cu un F-16 Fighting Falcon din dotarea României, în timpul unei misiuni de antrenament de interceptare. Foto: DefenseRomania

În noaptea de 23 spre 24 iulie, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri cu drone asupra unor obiective din Ucraina, în proximitatea frontierei cu România din județul Tulcea.

Potrivit unui comunicat emis de MApN către DefenseRomania, „ca urmare a acestei situații, Ministerul Apărării Naționale a întărit măsurile de monitorizare și supraveghere a spațiului aerian național cu forțele și mijloacele aflate în Serviciul de Luptă Poliție Aeriană. La ora 2.19, două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române au decolat din Baza 86 Aeriană Borcea pentru monitorizarea situației aeriene. Cele două aeronave au revenit în bază în jurul orei 4.20”, arată MApN. 

De asemenea, Centrul Național Militar de Comandă (nucleu) a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din județul Tulcea.

„Ministerul Apărării Naționale a dispus măsuri pentru efectuarea de cercetări în teren, în proximitatea localității Plauru, pentru căutarea unor eventuale obiecte căzute pe teritoriul național, căutări care vor continua și în cursul acestei zile

Menționăm, de asemenea, că începând cu ora 3.45 a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate.

MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea”, conchide Ministerul Apărăii.

Amintim că DefenseRomania a semnalat încă de la primele ore ale dimineții că pe rețelele de socializare mai mulți utilizatori spune că una dintre dronele Shahed (Geran) folosite de Rusia pentru a ataca la granița României, a pătruns pe teritoriul țării noastre și a explodat în zona localității Plauru.

 

Noapte grea în Ucraina, rușii au atacat mai multe zone nu doar la granița României

 

2. Sistem Isk... (iskander-2_25250200.jpg)

Militarii ruși au vizat, în primul rând, aerodromul și instalațiile militare din Krivoy Rog în regiunea Dnepropetrovsk. Țintele au fost lovite inclusiv cu rachete operativ-tactice de tip Iskander-M.

Mai multe explozii au fost semnalate și în regiunea Poltava, unde a fost atacat un aerodrom, pe care Forțele Armate ale Ucrainei încercau să-l restaureze după loviturile anterioare.

Dronele rusești au executat mai multe lovituri și asupra unor ținte ucrainene din regiunea Odesa. Au fost raportate sosiri în portul Izmail, unde susțin rușii sunt transbordate mărfuri militare furnizate din țările NATO. Cel puțin două atacuri de acest tip au fost semnalate la un interval de două ore.

Trupele ruse au atacat, de asemenea, și ținte din apropierea Kievului. Deocamdată, nu se cunoaște cu exactitate ce fel de obiective au vizat dronele rusești în regiunea Kiev.

În cursul nopții, au fost executate lovituri și asupra țintelor și pozițiilor ocupate de armata ucraineană în regiunea Harkov, inclusiv pe direcțiile Volchansk și Kupiansk.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel