MApN a găsit fragmente de dronă rusească în Periprava. Căutările continuă după ce drone ruse au intrat în acest weekend în spațiul aerian al României

Darius Muresan |
Data publicării:
Drona Gerber
Drona Gerber

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că au fist identificate fragente de dronă rusă în Periprava, județul Tulcea.

 

„Forțe ale Ministerului Apărării Naționale au executat duminică, 8 septembrie, acțiuni de căutare a unor eventuale fragmente de drone căzute în urma atacurilor, din noaptea anterioarǎ, efectuate de forțele ruse asupra unor obiective civile și de infrastructură portuară din Ucraina, în proximitatea frontierei cu România.

Echipe din MApN, în cooperare cu specialiști din Serviciul Român de Informații și Ministerul Afacerilor Interne, au cercetat proximitatea localității Periprava, judetul Tulcea, de unde au ridicat fragmente ale unei drone de origine rusească, urmând ca acestea sa fie expertizate, conform procedurilor legale”, precizează MApN într-un comunicat emis către DefenseRomania.

„În perioada următoare vor fi executate acțiuni de cercetare și în proximitatea localității Caraorman, unde a fost semnalată o altă posibilă zonă de impact.

Menționăm cǎ, atât aria cercetată în apropierea localității Periprava, cât și posibila zonă de impact din proximitatea localității Caraorman se află în zone mlăștinoase, în afara localităților, nefiind afectate elemente de infrastructură”, conchide ministerul.

 

Dronele ruse au intrat 30 de kilometri în spațiul românesc

 

Amintim că în acest weekend dronele explozive rusești ar fi zburat destul de adânc în teritoriul României la aproape 30 de km de granița cu Ucraina.

Drona/dronele rusești ar fi zburat în spațiul aerian al României mai mult de o jumătate de oră.

La 03:41, în noapte dinspre sâmbătă spre duminică, Forțele Aeriene ucrainene au informat că drona a părăsit teritoriul României. Ulterior MApN a confirmat informația.

„UAV-ul a părăsit teritoriul României, a zburat spre Vilkovo și continuă să se deplaseze în apele maritime de coastă din regiunea Odessa”, se precizează în mesajul postat pe Telegram.

Potrivit MApN, două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române au decolat, la ora 2.25,  de la Baza 86 Aeriană Borcea pentru monitorizarea situației aeriene. În cursul acestor evenimente, a fost identificat și urmărit de către sistemul de supraveghere radar traseul unei drone care a evoluat în spațiul aerian național și care a părăsit teritoriul național spre Ucraina.

Situația evoluției acestei drone a fost monitorizată și de cele două aeronave F-16, care au revenit în bază în jurul orei 4.08. Din datele disponibile la acest moment, a fost indicată probabilitatea existenței unei zone de impact pe teritoriul național, într-o arie nelocuită, în proximitatea localității Periprava.

CITEȘTE ȘI: Spațiul aerian al României violat, Rusia intră intenționat în coliziune cu Alianța. De ce să nu avem curajul unui no-fly-zone de 20 de km la graniță?

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel