Începând de miercuri a fost extins programul de funcţionare, respectiv de la ora 8,00 până la 20,00, de luni până duminică, al centrelor de vaccinare care funcţionează în cele 11 spitale militare din Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Focşani, Galaţi, Iaşi, Piteşti, Sibiu şi Timişoara, la care se adaugă Institutul Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială "Gl. Aviator Victor Atanasiu" şi Centrul de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu al Armatei (CMDTA) "Acad. Ştefan Milcu" din Bucureşti, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).
Suplimentar, Direcţia medicală a MApN derulează procedurile de reactivare, în cel mai scurt timp posibil, a altor 23 de centre de vaccinare, care vor funcţiona în incinta unor unităţi militare din 17 judeţe şi din Bucureşti de luni până vineri, între orele 8,00 - 16,00.
În toate centrele organizate de MApN, populaţia generală care doreşte să se vaccineze se poate programa prin platforma unică ori se poate prezenta, la orice oră, în intervalul de funcţionare, fără o programare prealabilă. Toate persoanele imunizate vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV) şi vor primi adeverinţa de vaccinare, conform procedurilor.
"Datele de contact ale celor 23 de centre de vacinare vor fi disponibile pe pagina de internet a MApN, imediat ce acestea vor fi reactivate în Platforma naţională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 şi vor fi incluse de direcţiile de sănătate publică, pe raza cărora vor fi arondate, în fluxul de distribuţie a dozelor de vaccin", arată sursa citată.
Maratonul organizat cu prilejul Zilei Armatei României s-a desfăşurat în zilele de luni, 25 octombrie, şi marţi, 26 octombrie, în şase spitale militare din ţară, care sunt şi centre regionale de depozitare a vaccinurilor împotriva COVID-19. Cifrele înregistrate la imunizare în cele două zile au fost:
* Spitalul Militar de Urgenţă "Regina Maria" din Braşov - 1.603 persoane, dintre care 586 cu prima doză, 185 cu doza rapel, 520 cu doză unică şi 312 booster.
* Spitalul Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Constantin Papilian" din Cluj-Napoca - 770 de persoane, dintre care 312 cu prima doză, 106 cu doza rapel, 80 cu doză unică şi 272 cu booster.
* Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Alexandru Gafencu" din Constanţa - 1.600 de persoane, dintre care 534 cu prima doză, 90 rapel, 630 cu doză unică şi 346 booster.
* Spitalul Clinic de Urgenţă Militar "Dr. Ştefan Odobleja" din Craiova - 864 de persoane, dintre care 295 cu prima doză, 111 rapel, 310 doză unică şi 148 doza booster.
* Spitalul Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Iacob Czihac" din Iaşi - 424 de persoane, dintre care 224 cu prima doză, 39 rapel, 73 cu doză unică şi 88 booster.
* Spitalul Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Victor Popescu" din Timişoara - 426 de persoane, dintre care 103 cu prima doză, 25 cu doza rapel, 161 cu doză unică şi 137 cu doza booster.
"În maratonul vaccinării au fost angrenate 171 de persoane din structuri medicale ale MApN, respectiv 59 de medici, 52 de asistenţi medicali, 35 de registratori şi 25 de studenţi voluntari", precizează MApN.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News