Identificat sub numele de cod MALD-X, aparatul a efectuat o serie de zboruri pe 20 şi 22 august, a precizat Pentagonul, într-un comunicat, transmite AFP. Potrivit companiei americane Raytheon, care a obţinut un contract de 34,8 milioane de dolari în 2016 pentru a dezvolta acest vehicul uşor (mai puţin de 136 de kg), el "arată ca un avion american sau aliat", are o rază de acţiune de 925 km şi o autonomie de zbor de 90 de minute.
Cum pot fi folosite aparatele
Ideea este de a lansa dintr-un avion cargo ce zboară la altitudine înaltă numeroase astfel de momeli către sistemele de apărare aeriană, pentru a le deturna atenţia, în timp ce avioanele reale pătrund în spaţiul aerian al inamicului şi îl bombardează. Uşor de înlocuit, aparatele evită riscul pierderii vieţii piloţilor, dar şi distrugerea avioanelor de luptă hiper-sofisticate achiziţionate de Pentagon la preţ ridicat. Proiectul MALD-X este o variantă a MALD-J, o rachetă-momeală care perturbă apărările antirachetă şi care este utilizată de US Air Force din 2012.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News