Maia Sandu numește noi membri în Consiliul Suprem de Securitate. Limba română devine condiție obligatorie

Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
Sursă foto: Maia Sandu Facebook
Sursă foto: Maia Sandu Facebook

Maia Sandu, a semnat astăzi, 25 ianuarie, decretul privind constituirea Consiliului Suprem de Securitate(CSS). Președinția anunță că prima ședință a CSS va avea loc pe 26 ianuarie.

Președinta Maia Sandu a modificat regulamentul Consiliului Suprem de Securitate (CSS), fiind stabilite criterii exacte cu privire la persoanele care pot fi numite în calitate de membri ai CSS. Prevederile au fost operate printr-un decret cu privire la modificarea decretului președintelui Petru Lucinschi din 1997, scrie Ziaruldegardă.

Decretul vine în contextul în care Maia Sandu încearcă să își creeze o echipă de oameni noi pentru a putea acționa în următorii patru ani. Astfel, președinta Sandu a semnat vineri, 22 ianuarie, decretul de numire a Anei Revenco în funcția de consilieră a Președintelui în domeniul apărării și securității naționale. Revenco va deține și funcția de secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

Pe lângă membrii numiți de Președinte, din componenţa CSS fac parte, din oficiu, preşedintele Parlamentului, prim-ministrul, preşedintele Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică a Parlamentului, ministrul apărării, ministrul afacerilor interne, directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate al R. Moldova, procurorul general şi guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei.

Conform Regulamentului Consiliului din 8 octombrie 1997, președintele R. Moldova poate numi în calitate de membri ai CSS şi alte persoane cu funcţii de răspundere.

 

Introducerea criteriului cunoașterii  limbii române printre pentru a putea fi membru în CSS

 

Conform Regulamentului Consiliului din 8 octombrie 1997, președintele R. Moldova poate numi în calitate de membri ai CSS şi alte persoane cu funcţii de răspundere.

Prin decretul semnat de președinta Sandu, au fost stabilite criterii exacte cu privire la persoanele cu funcții de răspundere care pot fi numite în calitate de membri ai CSS.

Textul „cu funcții de răspundere” a fost substituit cu textul „care întrunesc următoarele condiții:
– deține cetățenia R. Moldova
– cunoaște limba română
– nu are antecedente penale nestinse
– se bucură de o reputație ireproșabilă”.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel