Macron afirmă că Germania și SUA sunt principalele două țări care se opun aderării Ucrainei la NATO: Există o "opoziție puternică"

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Președintele francez Emmanuel Macron, sursă foto Administrația Prezidențială a Franței. Élysée – Présidence de la République française
Președintele francez Emmanuel Macron, sursă foto Administrația Prezidențială a Franței. Élysée – Présidence de la République française

Germania și SUA sunt principalele două țări care se opun aderării Ucrainei la NATO, a declarat președintele francez Emmanuel Macron pe 9 iulie, citat de agenția de presă DPA. Comentariile lui Macron au fost făcute în timp ce summitul NATO, care marchează cea de-a 75-a aniversare a alianței, urma să înceapă la Washington, D.C.

Există o "opoziție puternică" din partea SUA și Germaniei cu privire la obiectivul Ucrainei de a adera la NATO, a declarat Macron.

,,În cele din urmă, va fi o decizie a aliaților să invite Ucraina să adere la NATO", a adăugat el.

Kievul nu a primit invitația mult dorită și nici un termen ferm pentru a adera la alianță în timpul summitului NATO din 2023 de la Vilnius, chiar dacă NATO a luat măsuri pentru a întări cooperarea.

Ucraina și-a exprimat speranța că summitul NATO programat în perioada 9-11 iulie va aduce un semnal mai clar cu privire la viitoarea sa aderare la alianță. Oficialii americani au precizat că este puțin probabil ca țara să primească o invitație în timpul actualului summit de la Washington.

Macron a susținut acest punct de vedere, spunând că ar trebui să ne așteptăm la o repetare a sentimentului de frustrare al Ucrainei apărut și în urma summitului de la Vilnius din 2023.

,,Ucrainenii au fost destul de enervați când au ajuns la concluzia că ușa (către NATO) era deschisă, dar nu atât de mult. Și cred că scenariul pentru summitul de la Washington este același", a declarat Macron.

CNN a relatat pe 8 iulie, citând surse anonime, că drumul Ucrainei către aderarea la NATO va fi definit ca "ireversibil" într-un text al comunicatului emis de aliaţi după încheierea summitului.

În același timp, președintele american Joe Biden a declarat în iunie că pacea în Ucraina înseamnă asigurarea faptului că Rusia nu va mai ocupa niciodată teritoriul său, dar a adăugat că "nu înseamnă NATO, (ca Ucraina să fie) parte a NATO".

The Telegraph a relatat în mai, citând, de asemenea, surse anonime, că Germania ar putea fi chiar mai sceptică decât SUA cu privire la perspectivele NATO ale Ucrainei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel