Luptele "intense" din Rafah sunt "pe cale să se încheie". Reducerea operațiunilor din Gaza ar elibera forțele IDF pentru a lupta în nord, împotriva Hezbollah

Intervenția militară a Israelului în Fâșia Gaza pentru distrugerea organizației teroriste Hamas. Foto: IDF
Intervenția militară a Israelului în Fâșia Gaza pentru distrugerea organizației teroriste Hamas. Foto: IDF

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat duminică seară că luptele "intense" împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde armata israeliană desfăşoară o ofensivă terestră, sunt "pe cale să se încheie", notează AFP și Agerpres.

Unii oficiali israelieni au legat de lichidare a ultimelor batalioane ale grupării militante islamiste Hamas din Rafah - în zona de sud a Gazei cu situația din Liban.

"Tranziția la Faza C în Gaza este de mare importanță. Voi discuta despre această tranziție cu oficialii americani, cum ar putea permite lucruri suplimentare și știu că vom obține o cooperare strânsă cu SUA și în această problemă", a spus Gallant.

La rândul său, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat duminică seară că luptele intense sunt "pe cale să se încheie".

"Faza intensă a luptelor împotriva Hamas este pe cale să se încheie. Aceasta este pe cale să se încheie. Acest lucru nu înseamnă că războiul este pe cale să se încheie, dar războiul în faza sa intensă este pe cale să se încheie la Rafah", a spus declarat Netanyahu într-un interviu acordat televiziunii israeliene Channel 14.

Reducerea operațiunilor din Gaza ar elibera forțele pentru a-și lupta împotriva Hezbollah, dacă Israelul ar lansa o ofensivă terestră sau ar intensifica bombardamentele aeriene.

"După sfârşitul fazei intense, vom putea redistribui unele forţe spre nord şi vom face acest lucru, în principal în scop defensiv, dar şi pentru a aduce locuitorii (deplasaţi) înapoi acasă", a adăugat premierul, care a acordat primul său interviu unui canal de televiziune israelian de la începutul războiului împotriva Hamas pe 7 octombrie.

Netanyahu a mai indicat că nu va accepta niciun acord "parţial". "Obiectivul este de a recupera ostaticii şi de a dezrădăcina regimul Hamas din Fâşia Gaza", a adăugat el.

Războiul a izbucnit pe 7 octombrie după ce luptători ai Hamas infiltraţi din Fâşia Gaza au lansat un atac fără precedent împotriva Israelului, omorând 1.194 de persoane, majoritatea civili. Tot atunci, 251 de persoane au fost răpite, dintre care 116 sunt în continuare captive în Gaza, iar 41 au murit, potrivit armatei israeliene.

Ca ripostă, Israelul a lansat o ofensivă care s-a soldat până în prezent cu 37.598 de morţi, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza, condusă de Hamas.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel