Luptătorii yemeniți din gruparea Al Houthi au ajuns pe Înălțimile Golan din Siria pentru a ataca Israelul

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Agenția rusă Novosti, site-ul israelian i24.news și Syria Tv bazat în Turcia au relatat în weekend că gruparea yemenită Al Houthi a început să-și transfere forțele militare în Siria, în vederea pregătirii lansării atacurilor împotriva Israelului.

O sursă de securitate citată de Novosti a precizat că gruparea Houthi a desfășurat forțe de dimensiunea unei brigăzi care au intrat pe teritoriul sirian prin Iordania în grupuri mici. Sursa a declarat că forțele Houthi desfășurate în Siria sunt cele mai echipate tehnic și cele mai bine pregătite pentru a desfășura operații ofensive împotriva Israelului, menționând că aceste forțe sunt antrenate pentru a opera vehicule blindate și se pregătesc să acționeze cu artilerie și drone.

Site-ul de știri israelian i24, preluat de Syria Tv, a relatat duminică, citând un înalt oficial din sudul Siriei: "În ultimele zile, un număr de luptători Houthi au sosit prin Irak în sudul țării pentru a deschide un nou front împotriva Israelului".

În urmă cu câteva zile, site-ul Ain al-Furat, specializat în știri din estul Siriei, a dezvăluit că 4 lideri ai grupării Al Houthi au sosit în orașul Al-Bukamal din zona rurală Deir ez-Zor, venind din teritoriul irakian prin punctul de trecere a frontierei Al-Sakk, pe 2 august, precizând că aceștia au intrat pe teritoriul sirian însoțiți de vehicule militare aparținând miliției irakiene Sayyid al-Shuhada, care supraveghează gestionarea trecerii.

Ain al-Furat a menționat că cei patru lideri Houthi, specializați în rachete și drone, au ajuns la unul dintre cartierele generale ale Gărzii Revoluționare Iraniene, în apropiere de zona Al-Alaaf, la marginea orașului Al Bukamal, și au avut o întâlnire cu comandantul șef al facțiunilor iraniene din sectorul Al Bukamal, Haj Askar, și adjunctul său Haj Sajjad, în prezența liderilor iranieni și libanezi.

Ain al-Furat a precizat că întâlnirea a durat aproximativ o oră, pe fondul măsurilor de securitate și militare impuse de milițiile iraniene în zona din jurul întâlnirii. După încheierea întâlnirii, cei patru lideri Al Huthi s-au îndreptat spre capitala siriană, însoțiți de membri ai Sayyid al-Shuhada, purtând uniforme ale forțelor regimului sirian pentru a nu atrage atenția, în timp ce vehiculele cu care se deplasau purtau steaguri siriene, urmând traseul Al-Bukamal, Al-Mayadeen, Palmyra, Damasc.

Joia trecută, liderul grupului Al Houthi din Yemen, Abdul-Malik al-Houthi, a amenințat că va extinde operațiunile terestre împotriva Israelului și a țărilor occidentale care îl susțin, subliniind că grupul său "va surprinde în curând Israelul și Statele Unite cu operațiunile sale terestre, la fel cum i-a surprins cu operațiunile sale în Marea Roșie".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel