Tinerii studenți ucraineni lucrează la construcția dronelor, care vor fi folosite pentru recunoaștere sau chiar pentru a lovi ținte rusești, scrie Defense Post.
Dronele sunt reparate folosind piese de schimb luate de la aeronavele rușilor, avariate în luptă.
Dronele pot fi și înarmate. Astfel, unul dintre tehnicienii în devenire adaptează grenadele care sunt concepute pentru lansatoare de grenade. Rezultatul final îl reprezintă UAV-uri capabile să arunce bombe către țintele ruse.
”Le adaugi doar aripi și schimbi sistemul de detonare”, spune unul dintre tineri pentru AFP.
„Lucrăm la grenade și dezvoltăm artizanal obiecte explozive”, spune tânărul, care s-a alăturat unității după ce a răspuns la un anunț pe Twitter.
Echipa pune ultimele retușuri pentru o dronă kamikaze, capabilă să transporte mine antitanc, sau orice alt tip de exploziv.
Pentru ei, tehnologiile implementate de ei pot face diferența în conflictul din Ucraina „pentru că războiul actual... este un război de nouă generație”.
„Nu mai sunt cei cu arme care duc război, ci vehicule robotizate , cu un nivel tehnic foarte ridicat”, spune unul dintre tineri.
Ca parte a arsenalul său militar, Ucraina folosește drone militare avansate pentru observare și atac. Însă cea mai mare parte a flotei sale de drone este formată din unități disponibile sau construite manual, adaptate în ateliere din întreaga țară pentru a arunca grenade sau muniții antitanc. Soldații le numesc „țânțari”, arată NYTimes.
Transformarea unei drone comerciale pentru a transporta explozivi poate fi o muncă periculoasă și stresantă. Pregătirea grenadei pentru a exploda la ținta ei necesită demontarea elementelor de siguranță. Au avut loc accidente, iar unii montatori și-au pierdut degetele.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News