Publicitate
Video from Ukraine’s 47th Mechanized Brigade showing Bradley 25mm cannon fire on a Russian BMP, a drone-dropped munition, and an FPV strike. The post highlights the role of Mavic UAVs. https://t.co/D3LLAWXaNy pic.twitter.com/8FDKCOPman
— Rob Lee (@RALee85) March 6, 2024
Această luptă evidențiază diferențele tehnologice și operaționale cruciale dintre M2A2 Bradley și BMP-2, vehicule care întruchipează doctrinele militare ale Vestului și Estului din perioada Războiului Rece. M2A2 Bradley, cu blindajul, oferă o protecție îmbunătățită împotriva focului inamic, ceea ce îl face mai rezistent, în special împotriva obuzelor de artilerie și a munițiilor de calibru mic.
Armamentul său include un tun automat Bushmaster M242 de 25 mm, capabil să tragă diferite tipuri de muniție, și este echipat și cu rachete TOW pentru a putea lupta eficient cu tancurile inamice.
În schimb, BMP-2, proiectat pentru agilitate și viteză, este înarmat cu un tun automat de 30 mm și rachete antitanc, dar blindajul său mai ușor îl face mai vulnerabil.
Proiectat în Rusia, BMP-2 este un vehicul mai ușor, cu o greutate de 14.300 kg, având ca scop să ofere mobilitate și flexibilitate pe câmpul de luptă. Este înarmat cu un tun 2A42 de 30 mm, o mitralieră coaxială PKT de 7,62 mm și un sistem de rachete ghidate antitanc capabil să lanseze rachete AT-5 Spandrel sau AT-4 Spigot.
Blindajul său este proiectată pentru a proteja echipajul împotriva focurilor de armă de calibru mic și a șrapnelului, cu o parte frontală capabilă să reziste la gloanțe perforante de 23 mm și la gloanțe perforante de 7,62 mm pentru părțile laterale. BMP-2 poate transporta un echipaj format din 3 persoane, plus 7 soldați suplimentari, atingând o viteză maximă pe șosea de 65 km/h cu o autonomie de 550 până la 600 km.
Pe de altă parte, M2A2 ODS-SA, dezvoltat de Statele Unite, este semnificativ mai greu, avand 27.000 kg, reflectând accentul pus pe protecție și putere de foc. Ucraina a primit aproximativ 190 de IFV-uri M2A2 ODS-SA Bradley Bradley de la Statele Unite, o variantă dezvoltată pe baza experienței acumulate în timpul operațiuniei Desert Storm din Irak.
Acesta este echipat cu un tun M242 de 25 mm, o mitralieră coaxială M240C de 7,62 mm, două lansatoare de rachete TOW și două seturi de patru lansatoare de grenade fumigene. Armura oferă o protecție completă împotriva RPG-urilor, a gloanțelor APDS de 30 mm și a fragmentelor de proiectil de 155 mm. Acest IFV poate transporta un echipaj format din 3 persoane și până la 6 soldați. IFV-ul poate atinge o viteză maximă de 56 km/h și o autonomie de 400 km.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News