Lukașenko acuză presiuni pentru a întoarce armele Rusiei și a accepta trupe NATO la granițele ruse. Dictatorul însă „le rezistă nebunilor din Vest”

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursa foto: Captură video
Sursa foto: Captură video

Alexander Lukașenko, președintele Belarusului, a declarat că cineva i-ar fi sugerat să se îndepărteze de Rusia și să se alăture Ucrainei în lupta împotriva Rusiei.

"Acum primim sfaturi și propuneri din toate părțile (toate acestea reprezintă o presiune asupra mea): -Retrage-te de aici, eliberează acolo-. Și mai mult: -Renunță la Rusia, întoarce spatele Rusiei. Luptă alături de Ucraina împotriva Rusiei. Să aducem trupele NATO la granița de lângă Smolensk [oraș rusesc nu departe de granița cu Belarus – n.r.] -. Atât de departe merg aceste sfaturi. Astăzi, primesc propuneri din toate părțile, pe care nu le putem accepta în 99% din cazuri."

Ca de obicei, arată Pravda ucraineană, Lukașenko nu a specificat cine anume îi oferea astfel de propuneri și nu a oferit alte detalii, dar a menționat în stilul său obișnuit că belarușii trăiesc "în vremuri extrem de dificile".

2. -imagine fara descriere- (putin_lukasenko_agerpres_09796200.jpeg)

Declarațiile au fost făcute în cadrul unui eveniment dedicat pedagogiei.

El le-a recomandat "educatorilor" să își facă treaba, în timp ce el își va "face treaba împreună cu colegii săi din guvern, oficialii de rang înalt".

"Trăim în vremuri extrem de dificile. Nu vorbesc despre faptul că avem un război în sud. Vorbesc despre ceea ce acești nebuni din Vest pregătesc împotriva noastră. Trebuie să avem asta în vedere.

Ceea ce avem nevoie în această situație este să transformăm această țară, această mașinărie uriașă (micul Belarus – nu e atât de mic când trebuie să-l conduci), de la Vest la Est. Trebuie să ne asigurăm că suntem acceptați în Est. Slavă Domnului, reușim, dar este o muncă grea", a concluzionat Lukașenko.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel