Lovitură uriașă reușită de Israel. Yahya Sinwar, noul lider al Hamas și arhitectul masacrului din 7 octombrie a fost eliminat de IDF în Gaza. Niciun terorist nu scapă

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Yahya Sinwar, photo Agerpres
Yahya Sinwar, photo Agerpres

IDF a confirmat că Yahya Sinwar a fost eliminat în Gaza. Sinwar era noul lider al grupării teroriste Hamas și unul din arhitecții masacrului fără precendet de tip Holocaust din 7 octombrie 2023.

Armata Israelului a confirmat oficial lichidarea lui Yahia Sinwar.

Sinwar a fost eliminat în sudul Fâșiei.

„Soldații IDF din Brigada 828 (Bislach) care operează în zonă au identificat și eliminat trei teroriști. După finalizarea procesului de identificare a corpului, se poate confirma faptul că Yahya Sinwar a fost eliminat”, a comunicat IDF.

De-a lungul zilei au apărut mai multe speculații potrivit căreia Sinwar fusese cel mai probabil eliminat. Confirmarea de către postul radio al IDF e prima sursă semi-oficială.

Mişcarea palestiniană teroristă Hamas l-a desemnat pe Yahya Sinwar drept liderul său, în urma asasinării fostului lider Ismail Haniyeh la Teheran pe 31 iulie. El a fost numit noul lider al Hamas la o săptămână după eliminarea lui Ismail Haniyeh.

Yahya Sinwar este unul dintre cei care au conceput şi organizat atacul terorist comis de Hamas pe 7 octombrie în sudul Israelului.

 

Cine a fost Yahia Sinwar

 

Născut într-o tabără de refugiaţi din Khan Younis, oraş în sudul Fâşiei Gaza, Sinwar (61 de ani) a fost ales liderul Hamas din Gaza în 2017, după ce şi-a câştigat renumele de inamic dur al Israelului. El şi-a petrecut aproape jumătate din viaţă în închisorile israeliene.

Yahya Sinwar a condus în trecut structura de securitate Al-Majd, care identifica, pedepsea şi ucidea palestinieni acuzaţi de colaborare cu serviciile secrete israeliene.

Conflictul actual dintre Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas a izbucnit după atacul terorist de o amploare fără precedent efectuat pe 7 octombrie anul trecut de comandouri ale militanţilor palestinieni în sudul Israelului, când 1.197 de persoane au fost ucise, în cea mai mare parte civili. Alte 251 de persoane au fost răpite de Hamas în acea zi şi duse în Fâşia Gaza.

Masacrul a fost unul fără precedent după Holocaust.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel