Lucrările includ, între altele, pachete de date tehnice, documentaţie tehnică, studii de fezabilitate, asistenţă pentru configuraţie, testări de mediu, aliniere sistem combat.
Proiectul cuprinde alinierea și integrarea sistemelor avansate de arme aflate la sol, cu cele bazate pe navele din clasa Arleigh Burke - toate care formează sistemul de apărare AEGIS - și va fi finalizat până în septembrie, a anunțat Departamentul Apărării din SUA.
Componenta terestă AEGIS Ashore, din România și Polonia, face parte din programul de Abordare Europeană Progresivă Adaptabilă (EPAA), care are rolul de a apăra militarii americani și aliații SUA din Europa împotriva posibilelor atacuri cu rachete balistice.
Sistemul din România funcționează încă din 2016. Din cauza problemelor de construcție din baza militară Redzikowo, care nu au legătură cu sistemul, componena poloneză nu va fi operațional decât în 2020, a anunțat DefenseNews la începutul acestei luni, potrivit BSMAP.
Actualizarea programată a sistemului Aegis Ashore din România face parte din actualizările periodice efectuate pe toate sistemele AEGIS, inclusiv pe cele bazate pe nave.
În timp ce sistemul AEGIS este supus operațiunilor de întreținere și actualizare, o unitate THAAD (Terminalul High Altitude Area Defense) a Armatei SUA va fi adusă în România în această vară, din Fort Hood, Texas.
Scutul antirachetă al NATO găzduit de Deveselu va fi actualizat în această vară, conform planificării. Ca urmare a aceastei actualizări - care are loc în întregul sistem al flotei ce furnizează elementele sistemului Aegis de apărare antirachetă -, în România va fi operațional temporar, pe durata desfășurării lucrărilor, sistemul american THAAD, cel mai avansat sistem de apărare antirachetă.
În conformitate cu deciziile adoptate la nivel NATO şi cu acordul bilateral încheiat între România și Statele Unite ale Americii, sistemul anti-rachetă Aegis Ashore instalat în cadrul Bazei Militare 99 Deveselu va parcurge, în perioada următoare, un proces de actualizare, planificat anterior.
Lucrările de actualizare au fost prevăzute încă din septembrie 2009, când a fost anunțat calendarul de implementare a sistemului SUA de apărare antirachetă în Europa într-o abordare nouă, adaptivă, în etape (EPAA / European Phased, Adaptive Approach to Ballistic Missile Defense).
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News