Compania Lockheed Martin dezvoltă racheta JASSM-XR cu o rază de acțiune semnificativ mai mare, de până la 1600 km

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania americană Lockheed Martin a dezvoltat o nouă versiune a rachetei de croazieră JASSM-XR cu o rază de acțiune mult mai mare. Noua rachetă este o versiune îmbunătățită a rachetei de croazieră JASSM, dar cu o rază de acțiune semnificativ mai mare, de până la 1600 km.

O creștere semnificativă a razei de acțiune și capacitatea sa de a fi utilizată de aeronavele de luptă americane va crea un avantaj total pentru forțele americane în viitor și va crește semnificativ capacitatea de atac a componentei aeriene.

Noua rachetă a companiei americane, lider în domeniul aerospațial, are dimensiuni mai mari, rezultând o rază maximă de lansare semnificativ mai mare și o greutate a focosului de 540 kg.

Ca și în cazul versiunilor anterioare, sistemul de ghidare a fost îmbunătățit pentru a spori precizia sistemului de ghidare inerțială și a GPS-ului.

În ultima faza a parcurgerii traiectoriei, țintele sunt căutate cu ajutorul unei camere infraroșii poziționate în bot, care asigură o abatere circulară probabilă de cel mult 3 metri.

Noua rachetă poate fi utilizată atât de avioanele de vânătoare ale forțelor aeriene, cât și de aviația navală a Marinei SUA.

Recent, din ce în ce mai multe țări au început să plaseze comenzi pentru achiziționarea de rachete de croazieră JASSM în configurație standard și ER îmbunătățită, cu o rază extinsă de până la 960 km.

Țările de Jos au comandat rachete de croazieră AGM-158 JASSM-ER din Statele Unite pentru a-și înarma avioanele de luptă F-35A.

Compania americană a menționat că acest acord va face din Țările de Jos al cincilea operator internațional de rachete de croazieră JASSM.

În plus, în luna februarie a acestui an, Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea către Țările de Jos a 120 de rachete de croazieră AGM-158B/B-2 JASSM-ER și a echipamentelor și serviciilor aferente. Costul estimat este de 908 milioane de dolari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel