Cel mai mare inamic al armatei ruse rămâne corupţia. Unele tancuri ruseşti au primit elemente de blindaj reactiv doar pe hârtie

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

De la începutul agresiunii militare ruse în Ucraina, mulţi analişti militari s-au întrebat des cum ''a doua cea mai mare armată a lumii'' se află într-o stare atât de precară, ţinând cont de zecile de militare anunţate de ministerul rus al apărării ca investiţie pentru programe de înzestrare. Răspunsul a venit destul de repede: starea precară în care se află acum armata rusă se datorează faptelor de corupţiei ale superiorilor din ministerul rus al apărării şi din conducerea complexului militar industrial.

 

În luna iunie, pe reţele de socializare a părut o fotografie cu un tanc rusesc T-72B3, folosit de forţele ruse de ocupaţie, care a primit o ''echipare de top'' cu plase metalice umplute cu pietre pe post de blindaj reactiv.

DefeneRomania preciza atunci că această improvizaţie ar trebui să compenseze lipsa unui blindaj reactiv-exploziv pe părţile laterale ale carenei tancului T-72.

Aceasta nu era prima dată când pe internet erau publicate imagini cu improvizaţii pe care militarii ruşi le-au făcut pentru a întări nivelul de protecţie al tancurilor şi vehiculelor blindate pe care le folosesc în Ucraina.

Acum, analiştii militari ucraineni ai publicaţiei DefenseExpress au publicat o nou serie de imagini care prezintă o realitate greu de crezut: tancurile ruseşti care vin echipate cu plăci de blindaj reactiv-exploziv au primit de fapt nişte carcase metalice goale şi nimic mai mult. Ceea ce explică într-o oarecare măsură improvizaţiile pe care militarii ruşi le-au facut pe unele tancuri.

Militarii ucraineni care lucrează în prezent la repararea trofeelor de război au constatat că tancurile ruseşti, pe care le-au capturat de la forţele ruse de ocupaţie, au primit elemente de blindaj reactiv doar pe hârtie.

Astfel, potrivit informaţiilor şi imaginilor furnizate de militarii ucraineni, modulele de blindaj reactiv de tip Relikt, instalate pe un tanc T-80BVM, erau goale - elementele explozive 4C23 nu existau.

După cum se poate observa în imagini, în loc de elementele explozive 4C23, modulele de blindaj reactive de tip Relikt au fost umplute cu bucăţi de cauciuc, PAL, carton sau ceva similar.

În același timp, elementul 4C23 ar trebui să arate astfel: o placă de metal care este umplută cu o substanță explozivă.

De asemenea, modulele pentru protecție dinamică de pe părţile laterale ale turelei s-au dovedit a fi goale. Adică modulele sunt instalate, dar în carcasa care deserveşte protecție în sine, nu există elementele care ar trebui să respingă un proiectil tras de un sistem de rachete antitanc.

Analiştii militari ai DefenseExpress precizează că în ultimii ani Rusia a anunţat o modernizare pe scară largă a tuturor tancurilor aflate in dotarea armatei ruse - prin instalarea unei noi protecție dinamice care presupunea utilizarea a zeci de plăci de blindaj reactiv - dar uzina care trebuia să se ocupe de programul de modernizare se pare că a echipat tancuri ruseşti cu elemente de blindaj reactiv doar pe hârtie.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel